Категорије
Актуелно

Mitropolit Amfilohije poručio: Milo i njegov režim su objavili rat živome Bogu, zbog toga će izgubiti!

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocijenio je da se na temeljima drevnoga gonjenja Crkve, nastavlja i današnji progon Crkve i zločini svuda u svijetu pa i kod nas.

Visokopreosvećeni je naglasio da je Crkva progonjena od savremenih vladara i gonitelja, koji nisu nadahnuti duhom velikih hrišćanskih vladara kakav je bio car Konstantin, car Justinijan, Nemanjići, Petrovići, nego duhom prokletoga cara Dukljanina, kako ga je narod nazvao i zapamtio jer je progonio i ubijao hrišćane.

“Oni koji su na vlasti hoće da uništi Crkvu Božiju, misle da je lako s Bogom ratovati. Niko Boga nije pobijedio u istoriji i neće Ga pobijediti do kraja svijeta i vijeka! Treba da shvate i ovi koji su sada ovdje kod nas na vlasti, da su objavili rat Bogu, a ne Amfilohiju ili narodu u Crnoj Gori. Živome Bogu su rat objavili i zato onaj koji s Bogom ratuje, on gubi i svoj obraz i dušu, odriče se od svih istinskih i pravih vladara, koji su vladali ovim prostorima od vremena Cara Konstantina do vremena kralja i gospodara Nikole Petrovića.

Oni se dakle, kako je kazao, odriču od njih pokušavajući da vaspostave ideologiju prokletoga cara Dukljanina i ostalih lažnih vladara kroz vjekove do Lenjina, Staljina, Broza i svih ostalih koji su pokušavali da ratuju sa Bogom, da ratuju protiv Presvete Bogorodice, ukidajući one blagoslovene zakone koje je Gospod propisao za čovjeka i ljudsku prirodu.

“Zato je danas ta obezbožena vlast na svojoj skupštini prvo ozakonila zakon čovjekoubistva (abortus), ozakonila čedomorstvo, ubistvo ljudi. To samo mogu bezumni ljudi i narodi, jer dijete koje se začne u materinoj utrobi bilo da je od tri mjeseca ili tri godine ili trideset godina, to je isto dijete. Prema tome ubiti ga od tri mjeseca, ili tri godine, ili trideset godina, istoga čovjeka ubijaš”, rekao je vladika. Podsjetio je i na nedavno usvojen zakon o istopolnim brakovima koji, kako je naglasio, negira i ljudsku prirodu i Božije prizvanje čovjekovo”, rekao je on.

Izvor: Borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.