Категорије
Актуелно

Vladika Joanikije: Milovi argumenti su šuplji, on je smiješan čovjek kada govori o istoriji, a samo zna da podigne obrvu!

“Lako je Milu Đukanoviću koji ima svu silu u svojim rukama da, obraćajući se crnogorskoj javnosti, podiže ton na sve nas. Međutim, argumenti su šuplji, naročito njegovi argumenti. Kad se dotiče istorije, kulture, kanona, on je smiješan čovjek, iako zna da podigne obrvu”, poručio je Vladika Joanikije.

Episkop Joanikije i sveštenici SPC Slobodan Jokić, Dragan Krušić, Ostoja Knežević, Vasilije Brborić, Danila Zirojević, Željko Rojević, Nikola Marojević i Mirko Vukotić terete da su na Dan Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja prekršili Krivični zakonik Crne Gore.

U optužnom prijedlogu navedeno je da su tokom praznika Dana Svetog Vasilija Ostroškog vladika Joanikije i sveštenici, postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprječavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta – litije ulicama grada”.

Jonakije i ostali sveštenici uveče su nakon litije bili zadržani u zgradi nikšićkog Centra bezbjednosti 72 sata.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.