Категорије
СНП

Đeljošaljev poziv Albancima da ne slave 13.jul je skandalozan i uvredljiv

Kolja Ljuljđuraj, predsjednik OO SNP Tuzi

Izjava predsjednika opštIne Tuzi Nika Đeljošaja, u kojoj je pozvao Albance da ne slave 13. jul – Dan ustanka naroda Crne Gore u borbi protiv fašizma i Dan državnosti, je skandalozna i uvredljiva za sve građane Crne Gore.

Očigledno je da je Đeljošaj zaboravio važnost ovog praznika, dana kada je podignut najveći ustanak u porobljenoj Evropi koji je zadivio svijet. Ne želimo da vjerujemo da na ovaj način predsjednik opštine Tuzi pokušava da unese razdor među građane Crne Gore kako bi prikupio političke poene na predstojećim izborima. Međutim, i ranije je Đeljošaj imao sporne izjave koje nisu imale za cilj omogućavanje dobrobiti našim građanima.

Mi u Socijalističkoj narodnoj partiji Crne Gore smatramo da je dosta podjela, svađa i nesporazuma u Crnoj Gori i da moramo pronaći zajednički imenitelj oko kojeg ćemo se okupiti. Trinaesti jul je, u tom smislu, nedvosmislena tačka spajanja svih naših građana, istorijska vertikala na koju svi treba da budemo ponosni i na kojoj treba da gradimo budućnost.

Izjave poput Đeljošajeve ne doprinose poboljšanju odnosa među narodima koji žive u Crnoj Gori i prave štetu Crnoj Gori na unutrašnjem i međunarodnom planu. Zbog toga, SNP CG poziva sve političke aktere da se uzdrže od zapaljivih i nedobronamjernih izjava koje nikome ne donose nikakvu korist.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.