Категорије
СНП

Nudimo premijeru da se preseli u Andrijevicu kako bi uživao u blagostanju o kojem priča

Saopštenje za javnost OO SNP Andrijevica

Najnovija izjava premijera Duška Markovića da Vlada ulaže oko 50 miliona eura u razvoj Andrijevice, te da je u toku realizacija projekata koji će život građana u ovom kraju učiniti boljim i kvalitenijim, su još jedna potvrda da čelnici DPS-a, uljuljkani u udobnim foteljama, bacaju prašinu u oči obespravljenom i poniženom narodu Vasojevića.

Marković je u svom hvalospjevu o prosperitetu Andrijevice zaboravio da kaže da gro pomenutih sredstva, koja građani odvajaju od svojih usta, ide za realizaciju promašenih projekta i namještanje poslova privilegovanim firmama i pojedincima, od čega lokalno stanovništvo nema nikakve koristi. On se u svom predizbornom zanosu i priči o razvojnim investicijama nije zacrvenio pred činjenicom da se narod konstantno seli iz Andrijevice i da od oživljavanja privrede na sjeveru Crne Gore nema ništa.

Premijer Marković je iznio podatak koji bi kod neznavenih mogao da izazove divljenje, ali nije naveo da od ovog ogromnog novca neće biti otvorena nijedna fabrika u Andrijevici. Takođe, prećutao je da kaže da se radi o projektima na konto kojih će se oprati značajna svota novca i to sve u interesu tajkuna iza kojih stoji DPS “elita“. Tim prije kad se zna da izgradnja desetak privatnih elektrana na području Andrijevice prati ulaganja od preko 20 miliona eura.

Nije ga zagolcalo saznanje da će i pored silnih miliona, ove godine andrijevačke škole upisati svega dvadesetak prvaka i da na Birou rada imamo blizu hiljadu nezaposlenih lica.

Pozivamo gospodina Markovića da dođe i vodi da u Andrijevici, i pored ulaganja o kojima tako ponosno priča, rade jedino kockarnice, dok od adekvatne valorizacije turističkih i prirodnih potencijala nema ništa. O tome svjedoči i podatak da lokalna uprava od koncesionih naknada godišnje ubira svega 200.000 eura. Pozivamo ga da vidi kolika je kupovna moć građana Andrijevice i suoči se sa saznanjem da se gro saobraćajnica na području opštine nalaze u katastrofalnom stanju, čime su brojna domaćinstva u 21 vijeku lišena odgovarajuće saobraćajne komunikacije sa gradom.

Takođe, pozivamo GA da saopšti čime je to Vlada direktno pomogla građanima Andrijevice u doba pojave korona virusa, osim što je zabranila okupljanja i zatvorila ugostiteljske objekte i onog što aktivisti DPS-a daju ispod ruke svojim pristalicama.

Ujedno, premijeru Markoviću nudimo da se privremeno ili, ako hoće, stalno preseli u Vasojeviće i smjesti u jedan od stanova koje grade lokalni tajkuni, s obzirom da je Andrijevicu prikazao kao oazu gdje vlada blagostanje, slično Monte Karlu. Usput bi, kao ekspert, mogao da upravlja Kućom voća koja se godinama gradi i o kojoj priča, jer je DPS sve mlade stručne ljude, zbog nedostatka posla protjerao iz Andrijevice. Tu bi mogao da nadgleda kako se, od državnog novca, šminkaju trotoari i gradi kasarna po NATO standardima, i to u iznosu od 17 miliona eura. Uz to, mogao bi da honorarno zaradi koji dinar dok bude pravio stručnu analizu zašto je stočna pijaca u Andrijevici, i pored priče o značajnom stimulansima iz agrobudžeta, više od jedne decenije potpuno zatvorena.

Sigurni smo da bi Andrijevica, zbog trenutnog „blagostanja“, bila pogodno mjesto za život premijera Markovića, jer ako mu, slučajno, ponestane novca može slobodno da zakuca na vrata Opštine i zatraži apanažu, s obzirom da je ova institucija odavno pretvorena u socijalnu ustanovu pristalica DPS-a, o čemu svjedoči i tekuća budžetska rezerva.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.