Категорије
Актуелно

Управа полиције признала: Тужилац ослободио Митрополита 3 сата прије него што су га пустили

Подсјећамо, ИН4С је још раније обавијестио јавност о овом потезу судије Боричића, те смо том приликом упутили питања директору Управе полиције да ли је лично наредио задржавање Митрополита Амфилохија упркос одлуци судије

Управа полиције признала је да им је тужилац Никола Боричић 22. јуна наредио да пусте на слободу митрополита црногорско-приморског Амфилохија више од три сата прије него су то учинили.

То су написали у обавјештењу достављеном основном државном тужиоцу Боричићу, које је он, уз изјашњење, послао Тужилачком савјету, преносе Вијести.

Полиција, међутим, од дана када је поглавар Митрополије црногорско-приморске саслушан, одбија јавности да објасни због чега су и по чијем налогу сатима држали и испитивали митрополита, након наређена тужиоца – да га пусте на слободу и против њега поднесу кривичну пријаву.

Тог дана поглавар МЦП незаконито је сатима задржан у згради Центра безбједности Подгорица, а инспектори су његовим браниоцима, адвокатима Божидару Милоњићу и Драгану Шоћу, говорили да тужилац Боричић сваких сат, поруком преко вибера, поставља додатно питање.

Због тога су се, након саслушања, жалили Тужилачком савјету, истичући да је понашање тужиоца Боричића према митрополиту Амфилохију “било непрофесионално, морално недопустиво и намјерно усмјерено на физичко исцрпљивање”.

Подсјећамо, ИН4С је још раније обавијестио јавност о овом потезу судије Боричића, те смо том приликом упутили питања директору Управе полиције да ли је лично наредио задржавање Митрополита Амфилохија упркос одлуци судије.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.