Категорије
СНП

Joković: Ne pregovaramo sa Dakom Davidovićem o izborima

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković je negirao medijske navode da SNP, UCG, Radnička partija i dio nezavisnih poslanika pregovaraju o formiranju „Narodnog pokreta“, u što je, prema pisanju medija, uključen i Davidović kao mogući nosilac liste.

Lider SNP-a rekao je da će o načinu izlaska na izbore odlučiti Glavni odbor naredne sedmice, a da je juče održana elektronska sjednica tog partijskog tijela, na kojoj, kako je kazao, nije bilo riječi o izbornom nastupu.

“Nijesmo razgovarali o nastupu na izborima, već o tome da opštinski odbori počnu proceduru predlaganja kandidata za poslanike i odbornike u opštinama gdje će biti održani izbori”, rekao je Joković.

Istakao je da Glavni odbor odluku o eventualnom koalicionom nastupu na izborima mora da donese dvotrećinskom većinom, dok o samostalnom izlasku odlučuje prostom.

“Čim se Predsjedništvo i Izvršni odbor budu ‘primakli’ odluci, odmah ćemo organizovati sjednicu Glavnog odbora. To će biti sigurno naredne sedmice i van Podgorice”, rekao je Joković.

Kazao je da nema mimoilaženja u partiji.

“Nema razlike u mišljenjima. Imamo ujednačne stavove o tome da bi najbolje bilo da sa opozicionim partijama koje nijesu već odlučile o načinu izlaska na izbore, stvorimo najširi savez. Ako, međutim, ne bude veće koalicije, spremni smo za samostalni nastup”, kazao je Joković.

Prema njegovim riječima, samostalni nastup bi bio najbolji za „uskopartijske interese“.

“Ima predloga u partiji da SNP treba da izmjeri snagu na izborima i samostalno nastupi, s obzirom na to da ima pozitivan trend i da nam se vraćaju stari članovi. Da nije dešavanja vezanih za Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da gledamo samo uskopartijske interese, izašli bismo sami na izbore”, kazao je Joković.

Pojedini mediji ranije su objavili da bi okosnicu „Narodnog pokreta“ činili potpisnici sporazuma „Da svako ima“, koji su SNP, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i Posebni klub poslanika, formirali 1. maja prošle godine.

Izvor: Borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.