Категорије
СНП

„Mjere NKT-a dovode u pitanju egzistenciju građana“ poručila potpredsjednica mladih SNP Berane

➡️ „Stare – nove mjere NKT-a koje se primjenjuju u Beranama, za ugostitelje, privrednike i sa njima povezane djelatnosti, predstavljaju veliki problem. Selektivnim uvođenjem mjera od strane NKT-a dovodi se u pitanje egzistencija velikog broja građana koji hrane svoje porodice od posla koji obavljaju u ugostiteljskim objektima i onih koji svoje proizvode ne mogu da plasiraju kroz rad istih“, kazala je Gordana Mihailović, potpredsjednica Asocijacije mladih Socijalističke narodne partije (SNP) Berane.

Ona je poručila da je vlast kriva više nego virus, jer su državu doveli do ekonomskog kolapsa i da mlade ljude ne samo što su ih obmanuli da će biti 40 hiljada novih radnih mjesta već su ih doveli u najtežu socijalnu situaciju.

Istakla je da je Opština Berane u okviru svoje nadležnosti donijela niz mjera-subvencija kako bi omogućila normalno funkcionisanje privrednih subjekata, čiji je efekat smanjen lošim djelovanjem procjena i propisa od strane, kako Vlade Crne Gore, tako i NKT-a.

„SNP traži da se daju dodatne subvencije i pomoć nezaposlenima koji su na Zavodu, kao i svima onima kojima je socijalna pomoc potrebna. Zatim, Vlada mora obezbijediti subvencije poljoprivrednim proizvođačima za proizvode koje ne mogu plasirati na tržište i vrlo često ih moraju bacati, a da bude još gore niko ih iz Ministarstva poljoprivrede i Vlade i ne pita o tome“, rekla je Mihailović.

Potpredsjednica mladih SNP postavlja pitanja Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti.

”Koji su to pokazatelji koji potvrđuju činjenicu da zatvoreni ugostiteljski objekti u našem gradu smanjuju rizik od zaraze, a isti takvi objekti ne predstavljaju rizik kada rade u drugim gradovima naše države, u kojima je zaraza na većem ili istom nivou? Da li uopste znaju da zbog takvog neprofesionalnog odnosa na stotine porodica ostaje bez osnovnih zarada i primanja?”, pitaju iz SNP-a Berane.

OO SNP Berane, kako navodi Mihailović, podržava zahtjeve beranskih ugostitelja upućenih NKT-u da se i na teritoriji opštine Berane omogući rad ugostiteljskim objektima na isti način kako je to NKT propisao u drugim opštinama gdje je takav rad dozvoljen.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.