Категорије
СНП

SNP Berane podržava zahtjeve ugostitelja upućenih NKT-u

Saopštenje za javnost OO SNP Berane

Stare – nove mjere NKT-a koje se primjenjuju u Beranama, za ugostitelje, privrednike i sa njima povezane djelatnosti, predstavljaju veliki problem.

Selektivnim uvođenjem mjera od strane NKT-a dovodi se u pitanje egzistencija velikog broja građana koji hrane svoje porodice od posla koji obavljaju u ugostiteljskim objektima i onih koji svoje proizvode ne mogu da plasiraju kroz rad istih.

Opština Berane je u okviru svoje nadležnosti donijela niz mjera-subvencija kako bi omogucila normalno funkcionisanje privrednih subjekata, čiji je efekat smanjen lošim djelovanjem procjena i propisa od strane, kako Vlade Crne Gore, tako i NKT-a.

Iz tog razloga, opštinski odbor SNP Berane otvoreno pita aktuelni režim ili NKT, koji su to pokazatelji koji potvrđuju činjenicu da zatvoreni ugostiteljski objekti u našem gradu smanjuju rizik od zaraze, a isti takvi objekti ne predstavljaju rizik kada rade u drugim gradovima naše države, u kojima je zaraza na većem ili istom nivou? Da li uopste znaju da zbog takvog neprofesionalnog odnosa na stotine porodica ostaje bez osnovnih zarada i primanja?

OO SNP Berane podržava zahtjeve beranskih ugostitelja upućenih NKT-u da se i na teritoriji opštine Berane omogući rad ugostiteljskim objektima na isti način kako je to NKT propisao u drugim opštinama gdje je takav rad dozvoljen.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.