Категорије
Актуелно

Pisonero: EU ohrabruje Vladu i SPC da nastave dijalog

Ekspertski timovi Vlade i SPC nijesu uspjeli da pronađu rješenje, u nastavku pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Evropska unija (EU) ohrabrila je danas Vladu Crne Gore i Sprsku pravoslavnu crkvu (SPC) da nastave dijalog u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero, kazala je da je EU dosljedno podsjećala na važnost dijaloga i u tom duhu pozdravila nedavni nastavak razgovora dvije strane.

„Pozdravljamo napore Vlade da pronađe kompromis. Nažalost, u tim razgovorima nije pronađeno rješenje. Ohrabrujemo obje strane da nastave dijalog“, kazala je Pisonero agenciji MINA.

Ekspertski timovi Vlade i SPC nijesu uspjeli da pronađu rješenje, u nastavku pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Premijer Duško Marković rekao je da su razgovori pravnih eksperata Vlade i eparhija SPC okončani bez rezultata uprkos brojnim ustupcima koje je napravio Vladin pregovarački tim.

Iz Mitropolije crnogorsko primorske kazali su da Vlada, za razliku od Crkve, nije imala iskrene namjere da se u dijalogu dođe do zajednički prihvatljivog rješenja već je poziv za razgovor služio za nove ucjene Crkve i aktuelni politički marketing.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.