Категорије
СНП

Dvostruki aršini nadležnih više nemaju smisla

Slađana Kaluđerović, odbornica SNP u SO Golubovci

Kao mještanka ulice od Pepića kiljana do Doma omladine u Mojanovićima a povodom inicijative za rekonstrukciju, na koju Opština Golubovci nije dala dala odgovor, reagovala je odbornica SNP Slađana Kaluđerović.

„Bitno je napomenuti da ova ulica već odavno ispunjava sve uslove koji je kvalifikuju kao prioritetnu za potpunu rekonstrukciju, jer je nebezbjedna za saobraćaj vozila i kretanje pješaka.

U ovoj ulici živi oko 100 građana, a nalazi se nadomak centra Golubovaca, osnovne i sada srednje škole.

Ulica je duga preko pola kilometra, a nalazi se u katastrofalnom stanju, zbog čega je neophodna hitna rekonstrukcija. Čim padne prva kiša, kretanje vozila je otežano, a mještani ne mogu ni pješke da prođu ulicom zbog lokvi dugih i po 50-ak metara. U tim situacijama ne pomažu ni gumene čizme, što je veliki problem za učenike, koji moraju proći kroz prava mala jezera kako bi stigli do škole ili autobuske stanice.

Dodatna otežavajuća okolnost jeste što je ova ulica, ionako već ruinirana, služila kao tranzitna tokom šestomjesečne izgradnje prve faze puta Golubovci – Mataguži, kada su joj „dodatni udarac“ zadali teški teretni kamioni.

Naknadno „krpljenje rupa” svakako nije rješenje, već treba pristupiti potpunoj rekonstrukciji ulice.

Podsjećam da su mještani još krajem 2018. godine podnijeli predsjednici Opštine Golubovci, Tanji Stajević, Inicijativu za rasvjetu i potpunu rekonstrukciju puta od Pepića Kiljana do Doma omladine u Mojanovićima, koju je potpisalo 70 punoljetnih građana.

Rasvjeta je postavljena, ali smatramo da je, nakon dugogodišnjeg čekanja, krajnje vrijeme da se ispuni glavni dio zahtjeva mještana i konačno pristupi rekonstrukciji ulice.

U suprotnom, još jednom će se na djelu pokazati da je i dalje itekako aktuelna politika dvostrukih aršina, odnosno da su politički motivi presudni i kada je u pitanju rekonstrukcija ulica.

Pozivam nadležne u Opštini Golubovci da prekinu sa tom višegodišnjom nedemokratskom praksom diskriminacije mještana po političkoj osnovi i da počnu da rade posao za koji su plaćeni iz džepova svih građana“.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.