Категорије
СНП

Uprava lokalnih javnih prihoda da prilagodi svoj rad građanima

Saopštenje za javnost Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

Svake godine Uprava lokalnih javnih prihoda dostavlja građanima rješenja sa iznosom poreza na nepokretnosti koje posjeduju, a oni imaju mogućnost da ga plate u dvije rate, krajem jula i krajem oktobra. To ne bi bilo sporno da ova institucija ne poziva građane da plate dugovanja tako što će lično doći u njihove prostorije, izvršiti uvid u dokumentaciju i izmiriti ono što je potrebno.

Pri tome, ove obaveze nisu oslobođeni ni oni koji su svoja dugovanja uredno izmirili, a koji moraju sa dokazima da su sve platili ići u prostorije Uprave lokalnih javnih prihoda. Postavlja se pitanje da li je normalno da građani koji su redovno plaćali svoje obaveze, u uslovima katastrofalne pandemije korona virusa, kada broj oboljelih svakodnevno raste, posebno u Glavnom gradu, moraju da provode vrijeme u prepunim hodnicima ove ustanove kako bi nadležne uvjerili da su ispunili svoje zakonom predviđene građanske obaveze.

Ne znamo da li se radi o neodgovornosti i neozbiljnosti ili nesposobnosti, ali ostaje nejasno zašto se u digitalnoj eri kada se gotovo sve može obaviti elektronski, bez puno truda i gubljenja vremena, građani izlažu ovakvom maltretiranju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica apeluje na nadležne u Upravi lokalnih javnih prihoda da što prije prestanu sa ovakvom praksom i da svoj rad prilagode građanima i njihovim najboljim interesima jer su zbog toga od njih i plaćeni.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.