Категорије
СНП

Јоковић о побједи опозиције: Ограничити мандат нове владе на двије године, док се прочисти бирачки списак

Социјалистичка народна партија биће дио великог савеза у коме ће се наћи Демократски фронт, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности, казао је за ЦдМ предсједник СНП-а Владимир Јоковић.

Демантује информације да су склапање савеза издејствовали митрополит црногорско приморски Амфилохије и епископ будимљанско никшићки Јоаникије.

Он је казао да не зна ништа о „наводном новцу који Србија даје за овај савез како би покушали да сруше актуелну власт“, те да никад о томе није разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем.

Увјерава грађане да ако опозиција побиједи неће бити реваншизма, на дневни ред никад неће доћи државно-правни статус Црне Горе, те да СНП никада не би сарађивао са онима који не желе европски пут ове земље.

“Коалиција је већ извјесна. СНП ће бити дио те коалиције. Мјеста на листи нијесу битна, важно је да су заједно они који желе добро Црној Гори и желе промјене у Црној Гори. Очекујемо да опозиција побиједи”, јасан је Јоковић.

Опозиција се ујединила, а сада је, каже, на грађанима да кажу са ли су спремни на промјене.

“Ако су спремни, онда имају понуду и треба да гласају опозицију. Ако нијесу, нека не оптужују опозицију ни због чега. Ако неко неће да иде бољим путем нека иде овим као до сада, а видјели смо докле нас је то довело”, казао је Јоковић ЦдМ-у.

На питање да ли ће током кампање изаћи са неким економским и планом опоравка, Јоковић каже да хоће, али да им неће бити тешко да направе бољи економски план од овога који спроводи актуелна власт а који државу, како тврди, довео до ивице егзистенције.

“Кључне ствари на којима ће радити су економски опоравак, борба против непотизма, криминала и корупције те одузимање имовине стечене криминалним радњама, како би схватили да је криминал неисплатив”, поручује лидер СНП-а.

Помирење унутар Црне Горе

Помирење унутар Црне Горе, то је, како каже, суштина онога за шта се СНП залаже.

“Озбиљна анализа у школству и просвјети. Црна Гора клизи уназад а то ова опозиицја мора да заустави. Мора да се промијени власт и да се крене у опоравак и да фокус буде на економском развоју а не на подјелама које користи власт. Желимо да Црна Гора постане развијена држава”, јасан је он.

О новцу из Србије и да ли је МПЦ радила на обједињавању опозиоције, Јоковић каже да не зна ништа ни о каквом новцу већ да је његова партија тражила кредит од банке како би финансирали кампању.

То да су митрополит или владика створили коалицију, то није тачно, јер никад ниједан владика ни митрополит нијесу састављали ниједну коалицију. Ово је слободна воља без притисака и сугестија. Ово је поштовање народне воље који осјећа да је овом режиму дошао крај. Остало је само да методе које је користио ДПС, а то су коверта, те један посао четири гласа осујетимо и дође до промјена у Црној Гори”, истиче саговорник СНП-а.

Сматра Јоковић да побједом опозиције та власт не би требало дуго да траје. Не више од годину и по до двије, док се, како каже, не исчисте бирачки спискови, донесу квалитетни изборни закони, зауставе криминал и корупција, да се након тога распишу фер избори.

“На њима ко побиједи нека му је са срећом”, поручује први човјек СНП-а.

А да ли би мијењали државни статус Црне Горе, интеграциони пут…?

Неистина је то апсолутна, каже он.

“Државно правни статус никада СНП неће стављати на дневни ред. Ни са ким нећемо сарађивати ко не жели европски пут Црне Горе. СНП ће поштовати све међународне уговоре. Ми нудимо помирење, просперитет и напредак, разбијање свих криминалних кланова, потпуни опоравак Црне Горе. Нико СНП неће имати са собом ако жели реваншизам”, закључио је Јоковић.

Izvor: https://www.cdm.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.