Категорије
СНП

Sastanak predsjednika Jokovića sa predstavnicima ENEMO

VELIKA OPOZICIONA KOALICIJA ĆE ODNIJETI POBJEDU NA IZBORIMA

Danas je u sjedištu SNP CG održan sastanak predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića sa predstavnicima Evropske mreže oraganizacija za monitoring izbora (ENEMO) Gianlucom Passarellijem i Pierrom Peytierom.

Teme o kojima se razgovaralo bile su izborno zakonodavstvo, birački spiskovi i Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Predsjednik Joković je istakao da se SNP CG zalaže za evropske vrijednosti, te da je evropski put Crne Gore nešto za šta smo se zalagali od osnivanja i što ostaje naš prioritet i danas.

Joković je upoznao goste sa formiranjem velike opozicione koalicije za predstojeće parlamentarne izbore i iskazao uvjerenje da će ona odnijeti pobjedu na njima. On je podsjetio na stav naše partije da su izbori raspisani neustavno, u vrijeme kada ne bi trebalo da se održe i ne vodeći računa o broju oboljelih i umrlih od Covid 19.

Predsjednik Joković je takođe napomenuo da je SNP uputila pismo određenom broju ambasada u Crnoj Gori u kojem ih je upoznala sa neregularnostima u biračkom spisku.

On je istakao i da očekuje mirnu tranziciju vlasti, odnosno ukazao da se SNP CG zalaže za formiranje Vlade koja bi trajala najduže dvije godine i za koje vrijeme bi se očistili birački spiskovi i stvorili uslovi za održavanje prvih slobodnih, poštenih i fer izbora.

Predsjednik Joković je kazao i da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti usvojen nezakonito i u vanrednoj atmosferi, da je diskriminatorski, te da Mitropoliji crnogorsko-primorskoj nije data prilika da sa državom sklopi temeljni ugovor kao što je to urađeno sa drugim vjerskim zajednicama.

Sastanku je prisustvovao i sekretar IO GO SNP CG Dragan Vukić.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.