Категорије
СНП

Dok kriminalci šetaju slobodno hapse se administratori mim stranica

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije osuđuje hapšenje administratora MIM stranice koga policija sumnjiči za izazivanje panike i nereda.

Hapšenje osobe koja na satiričan način predstavlja stvaranost u Crnoj Gori dokaz je da u našoj državi caruje nemogućnost izražavanja mišljenja, te da se ponovo uvodi verbalni delikt kao razlog za kažnjavanje građana.

Ovo je još jedan u nizu akata primjene sile prema ljudima koji na društvenim mrežama slobodno izražavaju svoje stavove i još jedan primjer selektivne pravde. Dok se ozbiljni prekršitelji zakona šetaju slobodno i ne odgovaraju za svoja krivična djela, brani se sloboda govora velikom broju ljudi samo zato što se njihove objave ne dopadaju moćnicima.

Ovakvi slučajevi privođenja govore da živimo u atmosferi straha, netolerancije i represije, te da u Crnoj Gori, državi kandidatu za članstvo u EU, u 21. vijeku, ne stanuje sloboda izražavanja mišljenja. Ovakva praksa se ne smije nastaviti i zato SNP CG zahtijeva što hitnije oslobođanje administratora MIM stranice.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.