Категорије
Актуелно

Давидовић: Јасно је да нема ништа од ДПС булевара у Тивту

Већ четврти пут у предизборном програму ДПС-а се обећава изградња булевара кроз Тиват

Од пројекта изградње булевара кроз Тиват нема ништа, што је одавно јасно свакоме разумном грађанину, поручили су на конференцуији за новинаре кандидати за одборнике „Грађанске листе Народ побјеђује“ Александар Давидовић и Миљан Марковић.

Они су истакли да ДПС већ годинама и кроз више изборних циклуса грађанима обећава реконструкцију Јадранске магистрале кроз Тиват у градски булевар, али да се то никако не реализује, нити је у условима економске кризе која наступа, реално за очекивати да ће град у наредном периоду бити у стању да се избори са огромним трошковим за „повлачење“ саобраћајнице од четири траке кроз само срце Тивта.

„Већ четврти пут у предизборном програму ДПС-а се обећава изградња булевара кроз Тиват. Вјероватно није забиљежено да једна партија толико пута не испуни једно од својих главних предизборних обећања, а да упорно наставља с истом лажи, вријеђајући интелигенцију свих грађана Тивта, па чак и својих гласача. Булевар, због своје велике цијене, никада није ни смио бити општински пројекат, већ државни. Али, кад се није направио ни у времену када су и општински и државни буџет били у много бољем стању – нема ни говора да сада, кад је држава пред банкротом, а општински буџет празан, може бити изградње булевара“, истакао је Обрадовић.

Он је навео да су „у мору предизборних обечања ДПС-а која трају и не реализују се већ преко 14 година“ и мост Вериге заобилазница око Тивта и булевар Будва – Тиват.

Обрадовић је нагласио да везано за изградњу тиватског булевара, актуелна локална ДПС-СД-ХГИ власт никада није изашла са прецизним подацима колика је укупна површина земљишта за експропријацију, колико објеката мора бити срушено и колика је укупна процјена вриједности тог пројекта.

„Насупрот оваквом понашању, тим изборне листе НП ситуацију сагледава реално, и предлаже рјешења која су у складу са тренутним процјенама финансијских могућности Општине Тиват у нареднечетири године. Али, увијек имајући на уму и то да пројекти које предлажемо морају имати вишеструку оправданост, и дугорочан ефекат“, навео је Обрадовић додајучи да је први логичан и најјефтини корак проширење и реконструкција прикључака бројних улица које се из горњих дјелова Тивта „сливају“ на магистралуиИ гдје долази до честих саобраћајних застоја на магистрали због спорог искључивања или укључивања возила у те улице.

Марковић је истакао да је у постојећем ПУП-у Тивта предвиђена траса једне дуже саобраћајнице у вишим зонама града, паралелне са магистралом – тзв. растеретнице, али да локална власт до сада ништа није учинила да приступи изградњи те саобраћајнице.

Растеретница по ПУП-у иде од Каве, те преко Марића, Горњег Калимања и Триповића, стиже до насеља Матковићи.

„Сматрамо да је изградња ове саобраћајнице веома потребна, да би омогућила повезивање горњих дјелова града без потребе за спуштањем на магистралу, да би могла дијелом растеретити саобраћај на магистрали, а служила би и као алтернатива кад су на магистрали огромне гужве. С обзиром на тренутно финансијско стање у Општини Тиват, ми можемо обећати да ћемо у ове 4 године сигурно реализовати изградњу дијела трасе растеретнице – од Каве до Горњег Калимања (један дио је изградња, а други дио је реконструкција постојећих улица). По нашем мишљењу природни почетак ове растеретнице био би кружни ток на главној магистрали између Аутобуске станице и укључења за Каву“, навео је Марковић додајући да ће НП одмах по доласку на власт израдити студију оправданости те кружне раскрнице јер она сада није предвиђена важечим ДУП-ом, промијенити ДУП те приступити њеној изградји јер ће она олакшати и убрзати укључивање и искљуливање аутобуса на магистралу у односу на садашње, веома лоше ријешење тог проблема.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.