Категорије
Спорт

Košarkaši Mienijuma nastupaće u prvoj ligi

Prva B crnogorska liga će naredne sezone biti bogatija za još jedan klub. Milenijum je 21. maja proslavio prvi rođendan, a shodno planu da napreduju iz godine u godinu i postanu stabilan tim, uveliko rade na formiranju seniorske ekipe.

Dogovorili smo saradnju sa Bogosavom Božovićem, Milošem Radovićem, Dušanom Gojnićem, Nikolom Vukovićem i Jovanom Ostojićem. To neće biti konačan spisak pojačanja, već ćemo roster ojačati sa još nekoliko imena jer imamo ambiciozan cilj, ulazak u Prvu A ligu i takmičenje sa najboljim ekipama u državi – kazao je predsjednik Milenijuma, Boris Pižurica.

Prozivka seniora je zakazana za 20. avgust. Vizija kluba sa Zabjela je prije svega rad sa mlađim kategorijama. Predan rad trenera Balše Petrovića već daje rezultate na tom polju.

Milenijum trenutno broji preko 50 članova. Cilj nam je da animiramo još veći broj djece, koja će moći da treniraju u osnovnim školama „Oktoih” i „Milorad Musa Burzan”. Sa ponosom ističemo da je naš Damjan Vukčevića ove godine školovanje i unapređenje košarkaške igre nastavio u Americi. Razvoj djece i njihovo obrazovanje je naša misija. Imamo projekat da podgoričku djecu zadržimo u košarci i poslije 18. godine, jer nažalost sve više momaka nakon navršenog punoljetstva završi bavljenje sportom – dodao je Pižurica i pozvao sve zainteresovane sponzore na saradnju.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.