Категорије
Друштво

Martinićki put pravo lice lokalne vlasti

MJEŠTANI MARTINIĆA LJUTI ZBOG JOŠ JEDNOG PREDIZBORNOG OZVANIČAVANJA RADOVA

Kratko je trajala radost mještana Martinića nakon što su prije nekoliko dana premijer Duško Marković i predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević ozvaničili početak rekonstrukcije Martinićkog puta. Nijedna mašina nakon tog dana nije viđena na pomenutom putu, niti se počinjalo s radovima. Kovačević je tom prilikom kazala da će građani koji gravitiraju u tom dijelu opštine i svi koji budu koristili pomenuti put imati mogućnost da idu kvalitetnom i modernom saobraćajnicom, te da su dugo čekali na rekonstrukciju. Mještani ističu da su već navikli da se ovaj put pred svake izbore rekonstruiše i smatraju da je i sada sve ostalo samo na predizbornim obećanjima.

Radomir Ćirović kaže da, iako je ozvaničen početak radova, aktuelna lokalna vlast nikad neće završiti rekonstrukciju puta.

– Već tri- četiri mjeseca najavljuje se da će prvog u mjesecu početi s rekonstrukcijom, meseci prođoše, a od toga ništa. Svaki put, kao i sada, samo je pred izbore ponovo pokrenuta priča, došli su tog dana, razgrnuli malo pijeska da se vidi, dovezli 20 mašina, a ostala je samo jedna. Trebalo bi da se prestane s laganjem naroda ovog kraja. Vršena su mjerenja, narodu treba da se oduzme zemljište, a niko nas nije kontaktirao i pregovarao o cijeni da li vlasnici imanja pristaju na uslove. Kako može da se počne s radovima, ako nije završena eksproprijacija – navodi Ćirović.

On ističe da bi Martinićki put trebalo da bude prioritetan, jer je vrlo opasan, dvoje ne mogu da se mimoiđu, asfalt se odronio.

-Kada prolazite autom ovim putem, ako dobro ne poznajete dionicu, guma ili felna sigurno će nastradati kad se sklanjate da se mimoiđete s nekim, dodaje Ćirović.

-Građanke i građani Danilovgrada su upravo DPS politiku predizbornog reklamerstva i rastrčavanja po terenu, iza koje ne stoje rezultati i postizborno ispunjavanje obećanog, na nedjeljnim izborima „ostavili u male”– naveo je predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Danilovgrad Duško Stjepović.

–Bezmalo 2.000 glasova prednosti opozicije u odnosu na lokalnu vlast potvrda su da se stanovnicima Bjelopavlića, konačno, počeo želudac prevrtati kad vide da se za iste projekte pet puta u prosjeku, i to svaki put baš nekoliko dana pred izbore, postavlja kamen temeljac ili presijeca vrpca kao znak početka radova, koji nikako da se završe. Nema čistijeg dokaza za ovu tvrdnju od sada već legendarnog DPS obećanja izgradnje puta preko Martinića, koji je pravo lice lokalne vlasti i njene brige za stanovnike velikog broja naselja koji su povezani na ovaj putni pravac, čuvenu trideset dvojku. Pristojna putna infrastruktura nije nikakav luksuz, već jedan od osnovnih uslova za normalan život u 21. vijeku. A ovdašnja vlast nije bila u stanju ni to da obezbijedi ogromnom broju ljudi iz tog područja, iako pred svake izbore, makar u poslednjih desetak godina, Martinićki put ne preskaču da izvade kao šargarepu za građane. Građani su ih, između ostalog, i zbog toga na nedjeljnim izborima postavili na mjesto i pokazali im skori put u političku penziju, samo što će, za razliku od linije broj 32, taj njihov put biti bez rupa i kanala, kojim će brzo stići do političke prošlosti kao krajnjeg odredišta – poručio je Stjepović.

Mjerili, obilježili i otišli
Gavro Radulović navodi da su vršena mjerenja imanja i stavljena obilježja i da se više od toga nije uradilo.

-Rekli su mi da u moje imanje ulaze oko 56 kvadratnih metara. Niko mi se više nije obraćao, ni za cijenu koliko plaćaju po metru kvadratnom, niti za bilo šta drugo. Čuo sam da se pominje cijena od pet eura po metru kvadratnom, da li je to istina ne ne znam. Ništa nije počinjano da se radi, para su rekli da imaju. Znam da je za taj posao opredijeljeno tri miliona eura, jesu li one potrošene ili nijesu, ko zna. Funkcioneri i direktori preduzeća i raznih službi Opštine imaju visoka primanja, a ima viška radnika i u administraciji. Da li je razlog to ili nešto drugo, ne znam – kaže on.

Radulović navodi da je put prije nekoliko mjeseci krpljen, da je uzak i prometan, teški kamioni prolaze, ne mogu se dva auta mimoići…

– Sa strane su kanali, obrasli u travu, i ako vozač ne poznaje dobro teren upada u kanal kad se sklanja sa strane. Stavljali smo obilježja, kao upozorenje, ali i to je uklonjeno – kaže on.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.