Категорије
СНП

Saopštenje za javnost OO SNP Pljevlja

SPREMNI SMO DA DANONOĆNO ŠTITIMO NAŠE SUGRAĐANE I NJIHOVE SVETINJE!

Vandalizam, fizički napadi i ispisivanje parola mržnje, čime se pokušava narušiti međuvjerski i međuetnički sklad u Pljevljima, zahtijeva brzu, stručnu i objektivnu reakciju nadležnih državnih organa i neodložno upoznavanje javnosti sa punim imenima i prezimenima počinilaca.

Izostanak ovakve reakcije države biće jasan signal da iza ovih događaja stoje strukture koje su poražene slobodnom voljom građana na upravo završenim izborima.

Očigledno je da oni koji su prethodnih decenija vladali u dobroj mjeri i na podgrijavanju međuvjerskih i međuetničkih sukoba očajnički pokušavaju da svoje nečasne radnje ponove i ovih dana.

Pljevaljski odbor Socijalističke narodne partije oštro osuđuje ovakve postupke i sve će učiniti da se sačuva tradicionalno prijateljstvo i poštovanje među pripadnicima svih vjera i nacija u ovoj sredini. Ubijeđeni smo da ovako misli ogroman broj Pljevljaka.

U želji da iskažemo spremnost da po svaku cijenu sačuvamo mir u našem gradu i da iskreno iskažemo podršku našim prijateljima, komšijama i sugrađanima, danas je predsjednik OO SNP-a Pljevlja Budimir Tanjević sa saradnicima, posjetio Islamsku zajednicu u Pljevljima i glavnog imama Husein pašine džamije Samira Kadribašića efendiju. U srdačnom i prijateljskom razgovoru zajednički je konstatovano da ovi nemili događaji idu u prilog jedino onima koji ne žele mir i zajedništvo kao preduslove sveukupne demokratizacije crnogorskog društva, pa i opštine Pljevlja.

Predstavnici OO SNP-a su iskazali spremnost da članovi ove partije, ukoliko bude potrebno, organizovano i javno danonoćno štite svoje sugrađane islamske vjeroispovijesti, njihovu imovinu i vjerske i kulturne objekte. Takođe, zajednički je konstatovano da ne može postojati bitnije i preče obaveze nego da se sačuva međusobno poštovanje, tolerancija i miran zajednički život, što je vjekovima krasilo Pljevlja i po čemu je ova sredina nadaleko poznata.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.