Категорије
Актуелно

Krivokapić: To neće biti lična izdaja, nego veleizdaja

Nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić kaže da su izbori pokazali da se olovkom može pobediti onaj ko misli da je nepobediv, što je bio DPS.

On je u emisiji Fokus televizije B92 rekao da se prvi put u istoriji Crne Gore od 1941. godine dešavaju demokratske promene.

„Vi znate da antibirokratska revolucija devedesetih u Crnoj Gori nije bila demokratska. U ovih 30 godina je bilo začuđujuće da se demokratija, koja je trebalo da se razvije, urušila“, ocenio je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da su ovi izbori pokazali da Crna Gora želi da se vrati izvornim vrednostima i da se vrati svojim korenima.

„Kako je rekao Marko Miljanov – da čuvamo druge od sebe i sebe od drugih. Ovo je taj trenutak“, rekao je on.

Kako je rekao, pokazalo se da se olovkom može pobediti „ono što je bila krilatica DPS – nepobedivi“.

„Vidite da nema više onih koji mogu biti nepobeđeni“, zaključio je Krivokapić.

Naveo je da je dosadašnja opozicija napravila sporazum po pitanju četiri stava.

Krivokapić je kritikovao ponašanje CG po pitanju evrointegracija.

„Evropa ne može dozvoliti da bduete zemlaj sa toliko izraženom korupcijom. Trenutno u Crnoj Gori najmanje ima pravde“, rekao je on.

Ponovio je da će nova vlada biti ekspertska, ali ne znači da se neki političari neće naći u toj vladi.

„Političar koji je stručan u nekoj oblasti biće rado viđen u toj vladi“, naveo je on.

Naveo je da datum formiranja nove vlade zavisi od aktuelne vlasti, koja prema njegovim rečima čini sve da taj proces odugovlači, te da trenutno uništava određene materijale.

„Velika aktivnost je na tome da ostanemo bez dokaza za nešto što je do juče bilo izvsno. Mi ćemo nakon što DIK zvaničko odbije sve prigovore, 15 dana nakon toga se konsistuiše parlament, u kratkom vremenskom periodu posle toga biće predložen mandatar“, rekao je on i dodao da će vlada biti formirana pre roka od 90 dana.

On je rekao da će prvi zadatak biti svođenje korupcije na nulu, a pravda moto kod svih građana Crne Gore.

O sukobima

„Ovo su sve provokacije, ovo je sve gašenej požara koje oni namerno insceniraju. Suština je da je vlast smenjena i da je neko drugi pobednik, a ne onaj ko je večito sebe smatrao pobednikom“, kaže on.

Krivokapić kaže da na profilima na Fejsbuku pozivaju na skupove i na Cetinju.

„Među komitama je bilo časnih ljudi, ali je bilo mnogo više onih drugih. Mi smo imali jasne stavove ljudi koji su rekli, hajte da se manemo prošlosti radi naše dece. Nije lako bilo prelomiti posle mnogo godina terora i nameštaljki prihvatiti da vratimo Crnu Goru kao zemlju prepoznatu po izvornosti, a ne prema aferama i kriminalu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, upravo policija i ministar bi trebalo da obezbede mir i red u Pljevljima.

„Ja se nadam da od oktobra neće biti onih koji nas zavađaju i dele, već onih koji žele prosperitet ovom nareodu“, rekao je on.

Pozivajući se na dokaze, Krivokapić tvrdi da su glavni krivci na drugoj strani, a ne tamo gde vlast pokušava da pripiše.

„Najbolja poruka je mladih da će životima stajati ispred svih islamskih svetinja i dobraniti ih. To znači da sve svetinje, bez obzira kojoj veri pripadaju ćemo odbraniti. Odgovor na mržnju je ljubav, na zlo je dobro, na neistinu istina“, rekao je on.

Kako je kazao, nemoguće je da policija ne zna šta se dešava, jer je Crna Gora prema njegovim rečima najjača u policijskom smislu.

Krivokapić je kazao da svađa komšija nikome nije donela dobro.

„Mi smo povezani i granicama i drugim stazama, koje su posebno iskazane u Srbiji. U Srbiji nam živi puto rođaka, kumova, to je nešto što je dobra prednost koju treba iskoristiti. Najlakše je sa nekim se svađati. Krivac Đukanoviću je ono što je radio prethodnih godina“, rekao je on.

Kao ključan problem je naveo Zakon o slobodi veroispovesti koji je izazvao, kako je rekao „prirodan revolt“.

„Taj zakon je poslednji udar ovoga režima prema svom narodu. Jer kako tražiti obajšnjenje za takav zakon koji je bezčasan i udara na sve pravoslavne građane“, rekao je on.

Kako je rekao, „Narod se oslobodio, narod je pobedio“.

„Želim da poručim poslanicima, da ako zbog tesnog odnosa u rezultatu pokušaju bilo šta, to neće biti lična izdaja, nego veleizdaja“, poručio je on.

Izvor: https://www.b92.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares