Категорије
СНП

UVJERAVAMO GRAĐANE DA ŽIVOT U PODGORICI NEĆE STATI

Mr Marija Radinović, potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada Podgorica, u izjavi za „Dan“:

Opozicija je u Glavnom gradu izvojevala nevjerovatnu pobjedu, za koju mnogi nisu mislili da je moguća. U narednim danima treba uvjeriti građane da život u Podgorici neće stati, već da će nova vlast, a posebno kada je osvojimo i na lokalnom nivou, još snažnije raditi na razvoju i napretku našeg grada.

Jedno od naselja koje je postradalo u poslednjih nekoliko godina jeste ono koje obuhvata Novu dalmatinsku ili Slovačku ulicu u kojoj je izgrađen toliki broj zgrada da mještani ovog dijela grada jedva vide sunce. Sve je to urađeno bez vođenja računa o zelenim površinama i prostorima koji bi bili namijenjeni djeci. Ovakvom neplanskom i bahatom načinu gradnje mora se stati na kraj.

Takođe, postavlja se pitanje koliko je najnoviji kružni tok koji je izgrađen u dijelu između Bloka V i VI bio nephodan. Bilo je mnogo potrebnije regulisati saobraćajni haos kojem svakodnevno svjedočimo na početku Dalmatinske ulice, rekonstruisati Ulicu 18. jul i tome sl.

Takođe, želimo da uvjerimo građane Tološa da će izgradnja osnovne škole u tom dijelu grada i dalje biti prioritet i da ćemo učiniti sve da ispunimo njihova očekivanja u tom pogledu.

Jedan od problema na koji su nam ukazivali mještani ovog naselja jesu i sporna rješenja o porezu na nepoketnosti, mijenjanje gradske zone, povećanje iznosa poreza i sl. Uvjeravamo Podgoričane da će se tome posvetiti posebna pažnja i da nećemo dozvoliti da građani plate ijedan cent više od onoga što je zakonom propisano.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.