Категорије
Актуелно

Saopštenje za javnost koalicije SNP-NSD Andrijevica

ODLAZEĆA LOKALNA VLAST U PANICI PRIBJEGAVA KRŠENJU ZAKONA❗

Da odlazeća lokalna vlast u Andrijevici pribjegava konstantnom kršenju zakonskih propisa potvrđuje i konkurs koji je prije dva dana raspisao DOO Vodovod i kanalizacija za prijem šefa Službe za obezbjeđenje mašinske kućice, hlorinatorske stanice i vodozahvata, kao i 20 radnika na obezjeđenju pomenutih objekata. Tome u prilog ide i konkurs, raspisan takođe prije dva dana, kojim se za prijem u radni odnos traže sekretarica i nadzornik u Parku prirode „Komovi“.

Pomenuti konkursi su istaknuti na zvaničnom sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, iako se zna da još uvijek nije završen izborni proces, s obzirom da Opštinska izborna komisija nije saopštila zvanične rezultate lokalnih izbora. Da stvar bude još zanimljivija, odlazeća vladajuća garnitura u Andrijevici se odlučila na ovakav potez iako je izgubila lokalne izbore pa samim tim i legitimitet da donosi bilo kakve odluke ovakvog tipa. Zato ćemo tražiti da se naznačeni konkursi što prije ponište i da se na odgovornost pozovu oni koji su iz raspisali na ovako nezakonit način.

Takođe tražićemo da se utvrdi odgovornost onih koji su probili sve rokove za opremanje mašinske kućice, odnosno izgradnje hidroelektrane na gradskom vodovodu. Tim prije, jer je lokalna uprava zbog neodgovornog odnosa prema ovom projektu izgubila prihod veći od milion eura, s obzirom da je planirano da na godišnjem nivou Opštini Andrijevica donosi dobit od preko dvesta hiljada eura.

Podsjećamo da elektrana za čije obezbjeđenje se sad traže radnici, još uvijek nije stavljena u rad, iako je iz DPS- a obećavano da će ona proraditi još prije šest godina. Poručujemo da ćemo mi ubuduće donositi sve odluke, a ni slučajno DPS.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares