Категорије
СНП

„SLAVLJENICI“ SU SINOĆ BRANILI MILIONE I PRIVILEGIJE, A NE CRNU GORU

Crna Gora je sinoć vidjela nešto što Evropa i svijet nisu doživjeli: gubitnici na izborima slavili su sopstveni poraz. „Branili“ su Crnu Goru od onih koji su ostvarili nevjerovatnu pobjedu na izborima, čistu kao suza. Branili su je, kako kažu, od nas koji ćemo Crnu Goru sada „odnijeti za Srbiju“. Da nije tužno bilo bi smiješno.

Hvala našim pristalicama što su ostale u svojim domovima i nijednim gestom nisu isprovocirale „slavljenike“, među kojima su bili i oni koji su ojadili Crnu Goru, kao što su: Blažo Đukanović, Verica Maraš, ali i pojedini ministri, poput Nikole Janovića i Milutina Simovića.

Nisu oni sinoć branili Crnu Goru, već svoje milione, hidroelektrane, firme, banke i poslovne prostore, plate od 8.000 eura, itd. Znaju to građani dobro, zato su im i rekli jedno veliko NE na izborima.

Predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti se čak uživo uključivao sa ovog skupa iako je tijelo na čijem je čelu propisalo da se na otvorenom može okupiti najviše sto ljudi. Vidjeli smo sinoć koliko poštuju mjere koje sami donose. Sinoćnji skup je bio visokorizičan kada je u pitanju širenje virusa i dani pred nama će to pokazati. Ali, kada je u pitanju odbrana države od onih koje nazivaju četnicima sve mjere se mogu zanemariti. Iako smo odavno znali da je ovo tijelo na izdisaju, sinoć smo dobili i zvaničnu potvrdu toga.

SNP CG zahtijeva od Uprave policije da saopšti imena lica koja su prijavila sinoćnje okupljanje, ko je odgovoran za kršenje čitavog niza mjera i preporuka, te zašto policija nije bila onako ažurna u sprečavanju ovog okupljanja kao što je to bila prilikom održavanja litija kojima se protestovalo protiv sramnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Tražimo od nadležnih institucija da što prije zauzmu stav prema odgovornima za sinoćnji skup, da privedu poznaniju prava sve oni koji su povrijedili mjere NKT-a i pozitivne propise ove države i da privedu na informativne razgovore sve krivce kao što su to bez ikakve zadrške činili prema sveštenicima i slobodnim građanima Crne Gore.

Što se tiče prijetnji i jadikovki koje su došle od pojedinih govornika, među kojima neki pokrivaju i značajna mjesta na državnom Univerzitetu, pozivamo Sud časti UCG da preispita ovakvo postupanje i da se odredi prema onome koji pobjednike na izborima naziva „ravnogorskom fukarom“. Ovakvim ljudima ne smije se dati prilika da dalje edukuju mlade ljude naše zemlje i da šire mržnju među braćom, prijateljima i komšijama.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.