Категорије
Актуелно

Nova vlast u Andrijevici najavljuje preispitivanje bogatstva porodice bivšeg predsjednika Mašovića

„Upravo to što je brat bivšeg predsjednika opštine Srđana Mašovića, Igor Mašović kao vlasnik ili suvlasnik dobio koncesije na više od 10 malih hidroelekrana, koje se grade ili su izgrađene, bilo je, po ocjeni, sad već bivših opozicionara, presudno da građani na ovim izborima okrenu leđa DPS-u“

Skupština opštine (SO) Andrijevica biće konstituisana za desetak dana, nakon što su predstavnici liste “Za budućnost Andrijevice” i koalicije Demokrate – Demos juče potpisali sporazum o konstituisanju vlasti u toj varošici, prema kom će mjesto predsjednika Opštine biti rotirajuće između Socijalističke narodne partije (SNP) i Nove srpske demokratije.

Prvi korak nove vlasti u Andrijevici, opštini poznatoj po stavljanju rijeka u cijevi, kako je najavljeno biće obustava dalje gradnje malih hidroelektrana (mHE) i zahtjev Vladi za preispitivanje svih koncesionih ugovora, ali i bogatstva brata bivšeg predsjednika opštine Srđana Mašovića, Igora.

Upravo to što je brat bivšeg predsjednika opštine kao vlasnik ili suvlasnik dobio koncesije na više od 10 malih hidroelekrana, koje se grade ili su izgrađene, bilo je, po ocjeni, sad već bivših opozicionara, presudno da građani na ovim izborima okrenu leđa DPS-u.

Demokratska partija socijalista (DPS) u današnjem saopštenju već uočava prva kršenja zakona u formiranju vlasti, ali pred kameru Televizije Vijesti nisu htjeli, iako su to bili obećali.

Uz besplatne udžbenike srednjoškolcima i studentske stipendije među prioritetima nove vlasti u Andrijevici biće i puštanje u rad elektrane izgrađene na gradskom vodovodu, vrijedne oko 700 hiljada eura, ali i preispitivanje vaučerske privatizacije.

Bivši predsjednik opšine Srđan Mašović je kazao prekjuče da ne može da govori za Televiziju Vijesti jer se nalazi u smoizolaciji.

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) DPS u Andrijevici Dejan Ivanović nije se pojavio ispred kancelarije DPS u dogovoreno vrijeme, iako je sinoć u telefonskom razgovoru kazao da je, poslije višesatnog čekanja dobio zeleno svjetlo da razgovara sa Televizijom Vijesti, od šefa partije u Podgorici.

Međutim, nakon povratka ekipe Televizije Vijesti iz Andrijevice, tamošnjni odbor DPS izdao je saopštenje u kome se pored ostalog navodi kako je nova vlast u u rekordnom roku počela sa pravnim nasiljem.

Koalicija DPS–SD je sa 21 mandata, na lokalnim izborima u Andrijevici, pala na 15, što je jedan manje od pobjedničke koalicije.

Time je izgubila vlast poslije devet godina.

Izvor: TV Vijesti

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.