Категорије
Спорт

Страхиња Јованчевић побједник осмог Међународног атлетског митинга у Беранама

Најбољи атлетичар Србије, поријеклом Беранац, Страхиња Јованчевић побједник је осмог Међународног атлетског митинга „Иванград 2020“ који је одржан данас на градском стадиону у Беранама. Страхиња је поставио нови лични рекорд и постигао најбољи резултат у овој дисциплини у Црној Гори.

Страхиња, члан АК „Црвена звезда“ из Београда и репрезентативац Србије, у дисциплини скок у даљ остварио је резултат 8,05 и тако заузео прво мјесто; другоплласирани Петар Милинков из АК „Војводина“ (Нови Сад) 7,68 и трећепласирани Огњен Војводић, који тренира за АК „Морнар“ из Бара, скочио је 6,57.

Јованчевић је оправдао улогу фаворита. У његовом тиму био је тренер најбоље српске атлетичарке Иване Шпановић, Горан Обрадовић који сада ради ради са њим.

„Страхиња је управо на атлетском митингу у Беранама прије двије године скочио 7,98м и тако постигао норму за за Дворанско првенство Европе, одакле се вратио са великом бронзаном медаљом“, подсјетио је Обрадовић.

Страхиња Јованчевић побједник осмог Међународног атлетског митинга у Беранама

Учествовало је укупно шест познатих такмичења из региона. Боје Берана бранили су Огњен Марсенић и Немања Ђуришић из АК „Лим“, док је Јасмин Хулић такмичио се у име АК „Рудар“ из Пљеваља.

Страхиња Јованчевић побједник осмог Међународног атлетског митинга у Беранама

Такмичење је отворио селектор Атлетске репрезентације Црне Горе, Осман Еровић. Официјелни спикер био је новинар београдског Журнала, Милутин Стешевић.

Због ситуације са вирусом Ковид 19, организатор такмичења АК „Лим“, под покровитељствомг Општине Беране, а у сарадњи са Атлетским савезом Црне Горе, као главну дисциплину организовао је само такмичење скок у даљ.

Руководилац такмичења био је Зоран Јојић, предсједник АК „Лим“.

„Ситуација са коронавирусом је значајно искомликовала организацију, али нам је био циљ да се не прекида континуитет овог атлетског митинга” казао је Јојић.

Побједницима су уручени пехари и медаље.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.