Категорије
Друштво

Pomoć za 25 studenata sa visokim prosjekom

OPŠTINA RASPISALA KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA NAJBOLJIM VISOKOŠKOLCIMA

Sekretarijat za opštu upravu i društvene djelatnosti Opštine Berane raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima za tekuću školsku godinu. Kako je navedeno, Opština će u ovoj studijskoj godini stipendirati 20 studenata osnovnih i pet studenata postdiplomskih studija.

– Pravo učešća na konkursu za dodjelu stipendija mogu ostvariti studenti na osnovnim i postdiplomskim studijama, koji su državljani Crne Gore, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Berane najmanje godinu dana prije raspisivanja konkursa i koji tokom studiranja imaju prosječnu ocjenu najmanje 9,00. Pravo na stipendiju imaju studenti koji nijesu u radnom odnosu – naveli su iz lokalne uprave.

Precizirano je da kandidati koji konkurišu za dodjelu stipendija, uz prijavu, prilažu uvjerenje o državljanstvu ili fotokopiju biometrijske lične karte, potvrdu o upisu godine studija na osnovnim, odnosno postdiplomskim studijama, potvrdu o položenim ispitima iz prethodnih godina, potvrdu o ostvarenoj prosječnoj ocjeni tokom studija i potvrdu o prebivalištu.

Saopšteno je da će konkurs biti otvoren do utorka 29. septembra, i da će nakon toga nadležna komisija razmatrati prispjele prijave. Svečano utručivanje rješenja o dodjeli stipednija obaviće se kao i prethodnih godina u prostorijama Opštine Berane.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.