Категорије
СНП

Čeka nas puno ozbiljnog posla u periodu koji je pred nama!

Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG

Kao dio nove skupštinske većine, Socijalistička narodna partija će biti konstruktivan i ozbiljan dio zakonodavne vlasti a samim tim i važan faktor u novoj vladi.

Za ovu konstataciju potvrdu nalazimo u 22 godine političkog djelovanja u Crnoj Gori, kao istinski borci za državu vladavine prava i socijalne pravde. Toliko iskustvo garantuje da ćemo najprije raditi na poboljšanju standarda građana, što smo probali i iz redova opozicije svih ovih godina. Uspjeli smo u više navrata, kroz predloge zakona i amandmanskim djelovanjima, da ukažemo na probleme građana i dokažemo da smo bili u pravu. Tako smo vratili penzionerima penzije za koje su bili zakinuti, ukinuli bespotrebne takse koje je Vlada nemilice nametala, izborili se za nadoknade majkama sa troje i više djece ( što je ukinuto ali će se, vjerujemo, ponovo vratiti) i još mnogo toga.

Sada kada nas sleduje, zahvaljujući građanima koji su u nas imali povjerenje što su iskazali svojim glasovima na proteklim izborima, kao dio vlasti ćemo još jače pomagati svakom građaninu u rešavanju životnih problema.

SNP CG će dati neizmjeran doprinos kroz svaki vid djelovanja, jer smo kroz lokalne samouprave dokazali da znamo, umijemo i hoćemo bolje, jer radimo pošteno. O tome svjedoči činjenica da ni jedan predsjednik opštine niti rukovodilac iz redova SNP, nije bio korumpiran niti se protiv njega vodio bilo kakav process. Takođe, nijedan odbornik niti poslanik nije se “prodao” kako bi političkom korupcijom promijenio vlast. Politika koju smo vodili bila je dosledna programskim principima, bez revanšizma.

U periodu koji je pred nama, čeka nas puno ozbiljnog posla. Obično oni koji odlaze ostavljaju nešto dobro u nasledstvo onima koji nastavljaju. Nama je DPS ostavio prazne kase, probleme u funkcionisanju na svakom polju a posebno podjele u narodu. Zato ćemo kao dio vlasti, posebnu pažnju posvetiti pomirenju Crne Gore, kako bismo mogli da krenemo naprijed. Nova vlada će biti sastavljena od dokazanih ljudi, intelektualaca. Sihronizovano i jedinstveno djelovanje i međusobno uvažanje svih nas je model kojim ćemo se voditi. To smo govorili i tokom predizborne kampanje i to je dalo rezultat. Povjerovali ste nam, dali nam povjerenje i na nama je da to sada ispunimo.

SNP vjeruje da se i ostale kolege vode istim te ih pozivamo da se držimo putanje koju građani očekuju od nas. To je evropska, demokratska, poštena i naša Crna Gora, jer mi druge države nemamo!

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares