Категорије
СНП

Umjesto što predlažu rebalans budžeta, neka podnesu ostavke

Slađana Kaluđerović, predsjednica Odbora SNP Golubovci

Čak je i ovaj rebalans budžeta pokazao da žitelji Zete i dalje trpe posljedice maćehinskog odnosa kako lokalne, tako i vlasti u Podgorici.

Sredstva koja su rebalansom usmjerena na pomoć poljoprivednim proizvođačima su samo simbolična. Glavni grad i naša opština moraju što prije da prekinu sa tom nakaradnom praksom i da konačno adekvatno stimulišu domaćeg proizvođača, jer ćemo na taj način svi imati višestruke benefite.

O nehajnom odnosu prema potrebama Zećana svjedoče i mnogi ruinirani lokalni putevi. Da se postupa planski i domaćinski postojala bi evidencija lokalnih puteva kojima je potrebna rekonstrukcija ili izgradnja uz dodatne informacije o dužini puta, broju stanovnika, kao i fotografije koje vjerno prikazuju stanje u kojem se problematična ulica nalazi. Tako bi se, u skladu sa objektivnim kriterijumima, a na osnovu raspoloživih i predviđenih sredstava u budžetu pristupilo rješavanju ovog dugogodišnjeg problema. Nažalost, svjedoci smo da aktuelna vlast i izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva koristi za promociju poznate politike diskriminacije na osnovu partijske pripadnosti stanovnika. Tako očekujemo da i ova sredstva iz rebalansa, koje se tiču sanacije i rekonstrukcije saobraćajnica (30.000 eura), kao i izgradnja i rekonstrukcija javne rasvjete (50.000 eura), budu upućena tamo gdje su njihove političke potrebe. Ali, sve će to građani Zete ocijeniti na sledećim lokalnim izborima, baš kao što su uradili na parlamentarnim.

Ono što iznenađuje jesu i stavke koje se odnose na komunikacione usluge, rashode za gorivo, administrativni materijal, a čija je potrošnja za neke službe u okviru Opštine Golubovci znatno veća od planirane, što pokazuje ovaj rebalans.

Odbornici DF-SNP su u prethodnom periodu ukazivali i na brojne neiskorištene potencijale i davali predloge za unapređenje turizma u Zeti, ali, po starom lošem običaju, vladajuća DPS struktura je i ovim rebalansom budžeta pokazala nedostatak sluha za realizaciju tih ideja. Očigledno ideje koje smo izložili, čekaju novu lokalnu vlast, koja će ih sprovesti u djelo, a neće se služiti skupljanjem sitnih političkih poena.

SNP smatra da aktuelna vlast u Golubovcima umjesto što predlaže rebalans budžeta, treba da uradi jedinu ispravnu stvar – podnese ostavke, jer su im građani 30.avgusta jasno pokazali šta misle o njihovoj politici. Podsjetiću, DPS i njegovi sateliti su osvojili svega trećinu od ukupnog broja glasova u Zeti.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.