Категорије
СНП

Na Grbovića smo upozoravali od početka!

Saopštenje za javnost OO SNP Nikšić

Opštinski odbor SNP-a Nikšić je još 2013. godine, odnosno od kada je Veselin Grbović prvi put izabran za predsjednika opštine Nikšić, upozoravao nikšićku i crnogorsku javnost da prvi čovjek Nikšića, zajedno sa sekretarom za finansije, Đokom Krivokapićem, ne radi za dobro našeg grada.

Koristeći se finansijsko-računovodstvenom gimnastikom, nerealno su planirali kako budžetske prihode tako i budžetske rashode, krivotvorili godišnje izvještaje o ostvarenju budžeta. Sumnjiva je bila i ekstremna štednja, koja se odrazila na sveukupan razvoj grada a iz godine u godinu ostvaruje budžetski suficit.

Opštinski odbor SNP Nikšić je znao da ovaj predsjednik Opštine Nikšić, koji je u drugom mandatu izabran zahvaljujući političkoj korupciji, nema niti ličnog niti poslovnog a ni političkog morala i da je spreman da zarad svog ličnog interesa i lične promocije, bez milosti žrtvuje svakoga pa čak i svoje političke “saborce” na čije je mjesto došao.

Tako je Veselin Grbović, preuzevši funkciju predsjednika opštine Nikšić, kao stari komunistički kadar, koristeći se, ne po prvi put, starom komunističkom maksimom “kad dođeš na neko visoko mjesto bilo da je tu u privredi ili van privrede, ocrni svoje prethodnike i prikaži finansijsko i svako drugo stanje tri puta gore nego što u stvari jeste, a kad ideš sa tog mjesta uljepšaj tri puta nego što je to stvarno stanje”, ocrnio svog prethodnika, Nebojšu Radojičića i njegovog sekretara Mitra Matijaševića. Optužio ih je “da su krivi za stagnaciju ovog grada za vrijeme njihova dva mandata, i da su isti napravili ogromne dubioze u budžetu opštine Nikšić i stvorili ogromne obaveze iz kojih je bilo veoma teško izaći”. Na ovakve tvrdnje Grbovića nijesu reagovali sve ove godine niti Matijašević, niti predsjednik Radoičić.

Isto tako u svom oproštajnom ekspozeu, zbog odlaska u starosnu penziju, Veselin Grbović je na Dan oslobođenja Nikšića, 18. septembra 2020. godine, ocrnio svoje političke “prijatelje” iznoseći konkretne podatke kakve je sve dubioze naslijedio od svog prethodnika i da je samo njegovom sposobnošću ova lokalna samouprava izašla iz beznađa u koju je doveo predsjednik Radojičić sa svojim stručnim timom.

Međutim, ovoga puta bivši sekretar finansija, Mitar Matijašević, ohrabren izbornim rezultatom opozicije na poslednjim izborima, našao je snage da se preko društvenih mreža obrati sveukupnoj crnogorskoj javnosti i demantuje iznesene podatke Veselina Grbovića o naslijeđenim obavezama od dobavljača, kreditima i porezima, kao predimenzionirane i neistinite.

Pošto se podaci Grbovića i Matijaševića razlikuju za oko 15 miliona eura, imamo pravo ne samo da sumnjamo nego i da tvrdimo, kao što smo činjenično tvrdili svih ovih godina, da su svi izvještaji o ostvarenju Budžeta opštine, počev od 2013. godine nerealni i falsifikovani.

Opštinski odbor SNP-a može obećati građanima Nikšića da će svaka stavka kako na strani prihoda-primitaka tako i na strani rashoda-izdataka u svim budžetima, počev od 2013. godine, pa nadalje, biti prekontrolisana poslije izbora koji će biti održani u martu 2021. godine i da će protiv svih odgovornih koji su nanijeli štetu budžetu grada i svim građanima Nikšića, podnijeti odgovarajuće krivične prijave.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.