Категорије
Друштво

Šćekić – Ambasador Srbije: Berane je najbolja kopča Crne Gore i Srbije, grad duhovne tradicije i multietničkog sklada

„U Beranama će uskoro biti otvoren konzulat Republike Srbije. Finansiraćemo projekte Opštine Berane. Počinjemo od rekonstrukcije velikog gradskog parka kod Lima, najavio je danas u Beranama ambasador Srbije u Crnoj Gori, dr Vladimir Božović nakon sastanka sa predsjednikom opštine Berane, Dragoslavom Šćekićem“

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, Nj. E. dr Vladimir Božović danas je bio u prvoj zvaničnoj radnoj posjeti opštini Berane, a domaćin mu je bio predsjednik opštine Dragoslav Šćekić. Sastanaku sa ambasadorom, u kući vojvode Gavra Vukovića, prisustvovao je i predsjednik Skupštine Opštine Novica Obradović.

Predsjednik Šćekić je istakao da je današnja posjeta ambasadora Srbije od velikog značaja za Berane, ako se ima u vidu da veliki broj građana Berana gravitira prema Beogradu i Srbiji.

„Srbija je uvijek prisutna u Beranama.
Danas smo sa uvaženim ambasadorom razgovorali o mnogim značajnim temama. Bilo je riječi o saradnji Crne Gore i Srbije, i Berana u okviru te saradnje“, kazao je predsjednik Šćekić.

Predsjednik Šćekić je izrazio uvjerenje da će u narednom periodu biti otvoren konzulat Srbije u Beranama i podsjetio da je to značajno pitanje već inicirano ranije.

Ambasador Božović se zahvalio građanima Berana na odbrani zajedničkih vrijednosti Srbije i Crne Gore.

„Jedno veliko hvala građanima Berana za odbranu srpskog jezika, crkve i svetinja, na jedan dostojanstven i miran način, ne ugrožavajući Crnu Goru i ne dovodeći u pitanje njenu državnost“, kazao je Božović.

On je rekao da Srbija državu Crnu Goru apsolutno poštuje kao međunarodno priznatu, suverenu, nezavisnu, članicu Ujedinjenih nacija, najbližeg i najiskrenijeg susjeda, prijatelja i brata.

„Berane predstavlja najbolja kopču i vezivno tkivo između Republike Srbije i Crne Gore“, istakao je on.

On je kazao da se intenzivno radi na pripremanju svega što je potrebno za otvaranje novog konzulata u Crnoj Gori, u Beranama, pored onog koji već postoji u Herceg Novom.

„Berane po svim parametrima to zaslužuje. Kada Srbija postiže uspjehe, ovdje se slavi i raduje“, rekao je ambasador Srbije i najavio finansiranje rekonstrukcije velikog gradskog parka kod Lima.

Predsjednik Šćekić i ambasador Božović su potom posjetili raseljena lica u izbjegličkom naselju Rudeš, kako bi detektovali, kako je istakao ambasador, „njihove stvarne potrebe da bi izbjegli zloupotrebu sredstava, kao što je bio slučaj u prošlosti“.

Na kraju su zajedno posjetili manastir Đurđevi Stupovi, katedralni manastir Eparhije Budimljansko-nikšićke.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.