Категорије
Актуелно

Krivokapić: Prvi princip rada nove vlasti će biti da uredimo državu

Na pitanje hoće li vlada biti ekspertska, Krivokapić je odgovorio da realnost nalaže da se prave određeni ustupci

Prvi princip djelovanja nove vlasti će biti da uredimo državu – nećemo se svetiti i nije bitan bilo čiji interes osim interesa građana, poručio je lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić u obraćanju novinarima u Skupštini.

On je kazao da se na izborima 30. avgusta u Crnoj Gori prvi put desila demokratska promjena vlasti, te da ne želi „da niko bude poražen.“

„Ako neko misli da je sloboda koja su dobili malo, ja ne znam šta je onda veliko. Crna Gora je država svih nas. Bitan je interes naroda, ali svi moramo da damo svoj doprinos“, naveo je Krivokapić.

On je poručio da uvijek treba tražiti najbolje rješenje.

„Treba graditi Crnu Goru koja će biti svijetli primjer svima u okruženju. Proces nije lak i jednostavan“, kazao je Krivokapić.

Na pitanje hoće li vlada biti ekspertska, Krivokapić je odgovorio da realnost nalaže da se prave određeni ustupci.

„Nova vlada treba da bude vlada povjerenja i da joj građani vjeruju. Nećemo dijeliti građane ni po naciji, ni po vjeri“, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je pogrešna percepcija da mitropolit crnogorsko–primorski Amfilohije i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kroje sudbinu Crne Gore, navodeći da su se oni tu našli kao pomiritelji.

Obaveza nove vlasti je da Crna Gora liči na Luksemburg, gdje je nulta tolerancija na korupciju, poručio je on.

Krivokapić
Krivokapićfoto: Savo Prelević

„Ja sam toliko radostan danas da se trudim da ne pustim suzu“, kazao je Krivokapić.

On je, komentarišući snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vidi da je u društvu osuđenog teroriste Nikole Kavaje i predsjednika Udruženja ravnogorski pokret Milete Pavićevića, kazao je da mu se zbog toga ne treba pripisivati uloga četnika.

Za Kavaju kaže da nije terorista.

„Ja sam do te kuće došao jer sam dovezao kuma i vidio gospodina Kavaju koji je simbol otpora na ovim prostorima prema jednom diktatoru. Kako je on terorista, ako je američki građanin… To je bio pritisak na jednog diktatora, znate da ja ne volim diktatora“, kazao je Krivokapić.

On je dodao da zbog brade ne treba govoriti da je četnik.

„To je bio pritisak koji je bio rađen na jednog diktatora. Vidjeli ste na snimku da riječ nisam progovorio. Bio sam zatečen“, rekao je Krivokapić.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.