Категорије
Актуелно

Carević ponovo na čelu Budve

Koalicija koju predvodi Carević i Demokrate, saglasili su se o kandidatima za čelne funkcije Opštine i Skupštine opštine, dok će o raspodjeli resora lokalne administracije, kao i ko će upravljati javnim preduzećima, ustanovama kulture i javnim lokanim servisom, dogovor biti postignut “u hodu”

Lider budvanskog Demokratskog fronta i nosilac liste “Za budućnost Budve” – Marko Bato Carević, danas će, prema najavama iz pobjedničke koalicije, dobiti zeleno svjetlo da vodi Budvu u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Na sjednici loklanog parlamenta, koju je novoimenovani predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović (Demokrate) zakazao po hitnom postupku, pred odbornički saziv naći će se odluka o izboru predsjednika Opštine.

Prethodno koalicija koju predvodi Carević i Demokrate, saglasili su se o kandidatima za čelne funkcije Opštine i Skupštine opštine, dok će o raspodjeli resora lokalne administracije, kao i ko će upravljati javnim preduzećima, ustanovama kulture i javnim lokanim servisom, dogovor biti postignut “u hodu”.

Koalicija oko Demokratskog fronta ima 14 odbornika, dok Demokrate imaju šest, čime ukupno broje 20 od 33 odbornika budvanskog parlamenta.

Na incijalnom sastanku bio je pozvan i predstavnik građanskog pokreta URA koji ima jedan odbornički mandat, ali ta partija za sada nije ušla u koaliciju.

Odbornički saziv danas će poništiti i odluke prethodne administracije Nikole Divanovića, za koju su u više navrata isticali da je policijskom silom i političkom korupcijom uspjela da smijeni gradsku vlast predvođenu Carevićem i Radovićem.

Poništavaju se odluke, donijete na skupštinskom zasjedanju 11. jula o izboru Vladimira Bulatovića (Crnogorska) i Petra Ivkovića (Socijaldemokrate) za potpredsjednike Opštine, kao i odluka da se Lidija Zirojević imenuje za v.d. sekretarku Skupštine opštine.

Van snage će biti i odluke koje je tada odbornička većina iz redova DPS, SD, Crnogorska i odbornik Stevan Džaković donijela, razrješenja i imenovanja odbora direktora u ključnim gradskim preduzećima – Vodovod, Komualno preduzeće, Parking Servis, Mediteran reklame, kao, a biće poništena i odluka o izboru članova Savjeta Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i poteškoćama u razvoju.

Poništenjem ovih odluka, praktično će biti stavljene van snage i sve odluke koje su Bord direktora ovih preduzeća donosila u prethodnih tri mjeseca – od izbora novih direktora, pa do zapošljavanja novih radnika uoči izbora.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.