Категорије
СНП

Uradićemo sve da Crnoj Gori vratimo mjesto na turističkoj mapi svijeta

Svjetski dan turizma Crna Gora obilježava u nikad težem stanju. Pandemija korona virusa pokazala je koliko je crnogorska ekonomija ranjiva i krhka, te da, zasnovana isključivo na turizmu, na duge staze ne može biti održiva.

Država, koja svoje postojanje temelji samo na jednoj privrednoj grani, ne može se nadati stabilnoj ekonomskoj situaciji, a krize poput ove surovo podsjećaju da je osim turizma potrebno graditi i industriju i poljoprivredu.

Osim pandemije Covid 19 koja je potpuno promijenila shvatanje turizma, problemi koji u kontinuitetu prate turizam u Crnoj Gori, kao što su prekomjerna gradnja stanova, previsoke cijene, buka, loše saobraćajnice, gužve na putevima, vašarski karakter turizma tipičan za pojedine gradove, moraju što prije biti otklonjeni.

Tu su, naravno, i konstantni napadi na naša prirodna bogatstva, koja smo prinuđeni da branimo od “uspješnih” biznismena, kako onih koji žele da grade hotele na pjeni od mora ili u okviru nacionalnih parkova, tako i onih koji naše rijeke izgradnjom malih hidroelektrana žele da smjeste u cijevi. Pri tome, zaboravlja se da su prirodno blago i netaknuta priroda naši glavni aduti i ključni razlozi zbog kojeg turisti dolaze u Crnu Goru.

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da je neophodno mnogo bolje planirati narednu turističku sezonu, imajući u vidu sve teškoće koje su izazvale zdravstvena i ekonomska kriza. U skladu sa tim, Crnoj Gori je neophodan jasan plan djelovanja u narednim godinama, kako bismo povratili ugled poželjne turističke destinacije koji smo prokockali zbog lošeg upravljanja Covid krizom od strane DPS kadrova okupljenih u Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

Kao dio nove vlasti, uradićemo sve da našoj državi vratimo mjesto koje joj pripada na turističkoj mapi svijeta, što će biti od ključne važnosti i za poboljšanje ukupne ekonomske situacije.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.