Категорије
СНП

Šef poslaničkog kluba SNP Dragan Ivanović

Od konstituisanja novog saziva parlamenta do danas je formirano šest klubova poslanika, rekli su “Vijestima” iz Skupštine. Klubove su formirale koalicije “Crno na bijelo” i “Mir je naša nacija”, kao i Socijaldemokrate (SD), Socijalistička narodna partija (SNP) i Pokret za promjene. Poslanički klub zajedno su formirali Socijaldemokratska partija i Albanska koalicija „Jednoglasno”, a predsjednik tog kluba je Raško Konjević.

Predsjednik Kluba poslanika „Crno na bijelo” je Miloš Konatar, SD-a Ivan Brajović, koalicije “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović, a SNP-a Dragan Ivanović.

Predsjednik Kluba poslanika Pokreta za promjene je Branko Radulović. Kako su “Vijesti” ranije objavile, da PzP ima poseban klub je dogovor unutar Demokratskog fronta zbog boljeg pozicioniranja i vođenja politike buduće vlade, posebno prema SAD, NATO, Velikoj Britaniji i Njemačkoj “gdje PzP može efikasnije da zastupa interese kao samostalan klub”.

Od 27 poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, PzP ima pet.

Konstitutivna sjednica parlamenta održana je 23. septembra, a za predsjednika je izabran Aleksa Bečić iz koalicije Mir je naša nacija. Na sjednici su verifikovani mandati 81 poslanika.

DPS u novom sazivu ima 30 poslanika, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” 10, a “Crno na bijelo” četiri. Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, Albanska koalicija – Jednoglasno i Albanska lista “Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj” po jedan mandat.

Nakon što budu formirani svi poslanički klubovi, podnosi se predlog za formiranje Administrativnog odbora. Prema proceduri, klubovi predsjedniku dostavljaju predloge za članove Administrativnog odbora, a predsjednik Skupštine podnosi predlog za imenovanje odbora.

Prema Poslovniku Skupštine, klub čine najmanje tri poslanika, a poslanik može biti član samo jednog kluba.

Izvor: Vijesti online

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.