Категорије
СНП

Željko Ćulafić iz SNP novi predsjednik opštine Andrijevica

„Pozivam sve Andrijevičane da zajednički damo puni doprinos zaustavljanju iseljavanja lokalnog stanovništva i ekonomskom i duhovnom jačanju Vasojevića, kazao je Ćulafić, koji je bio i nosilac liste „Za budućnost Andrijevice“. Prilikom glasanja predstavnici koalicije DPS-SD, njih devet prisutnih, bili uzdržani. Sjednici nije prisustvovao dosadašnji predsjednik opštine Srđan Mašović“

Na juče održanoj sjednici lokalnog parlamenta za predsjednika opštine Andrijevica izabran je jedini predloženi kandidat Željko Ćulafić (SNP), nosilac liste „Za budućnost Andrijevice”, sastavljene od predstavnika Socijalističke narodne partije (SNP) i Nove srpske demokratije (NSD). Njegovu kandidaturu podržali su odbornici pomenute koalicije, kao i predstavnici koalicije Demokrate-Demos, dok su prilikom glasanja predstavnici koalicije DPS-SD, njih devet prisutnih, bili uzdržani.

Sjednici nije prisustvovao dosadašnji predsjednik opštine Srđan Mašović iz redova DPS-a, kao ni drugih pet odbornika te partije.

Obrazlažući predlog za izbor predsjednika opštine, odbornik SNP-a Goran Stojanović kazao je da se Ćulafić dugi niz godina bavi biznisom da je porodičan čovjek, prepoznat na našim širim prostorima kao uspješni privatni preduzetnik.

„Baveći se privatnim biznisom Željko Ćulafić Karamela se pokazao kao veliki humanista i donator spreman da pruži ruku pomoći svima kojima je to potrebno. To je dokazivao i kao jedan od članova Srpskog kluba iz Berana koji je kroz svoje djelovanje pomagao materijalnu, duhovnu, i kulturnu obnovu svih vrijednosti našeg naroda. Predlog za njegovo imenovanje podnosimo u vjeri da će funkciju predsjednika opštine obavljati odgovorno, profesionalno i pošteno, i da će se zalagati da lokalna uprava bude istinski servis svih građana“, kazao je Stojanović.

UZ PORUKU PATRIJARHA PAVLA „BUDIMO LJUDI“ ZAHVALIO SE NA POVJERENJU

Polažući svečanu zakletvu Ćulafić je naveo da osjeća veliku čast i odgovornost, što sam se, voljom većine, našao na mjestu predsjednika opštine Andrijevica.

„U trenutku kada preuzimam ovu dužnost najiskrenije želim da se zahvalim svima koji su podržali moju kandidaturu i ukazali mi povjerenje da obavljam tako odgovornu i uzvišenu funkciju. Takođe, zahvaljujem se svima koji su na prethodnim lokalnim izborima svoj glas dali koaliciji „Za budućnost Andrijevice”, a samim tim i meni, kao nosiocu te liste, i tako me preporučili da se nađem na čelu naše opštine. Zahvalnost upućujem i onima koji nijesu podržali koaliciju kojoj pripadam, svjestan da svako ima pravo da bira one najbliže sebi“, naglasio je Ćulafić.

On je obećao da će se truditi da sa pozicije predsjednika opštine, u skladu sa zakonskim mogućnostima, bude na usluzi svim građanima Andrijevice.

„Moj rad svakako će zavisiti i od pristupa i podrške ljudi koji žive na ovim prostorima. Zato pozivam sve građane Andrijevice, kao i naše prijatelje i zavičajce koji žive u drugim sredinama da, prije svega, zajednički damo puni doprinos zaustavljanju iseljavanja lokalnog stanovništva i ekonomskom i duhovnom jačanju Vasojevića. To ćemo postići uzajamnim poštovanjem i dokazivanjem da nam nije stalo samo do ličnih, nego i do opštih interesa. Siguran sam da će svako naše dobročinstvo Bog nagraditi onako kako je nagrađivao naše pretke koji su ispisivali svijetle stranice naše istorije. Uz poruku, koju svojevremeno izgovori Patrijarh Pavle „budimo ljudi” još jednom se zahvaljujem na ukazanom povjerenju“, naglasio je Ćulafić.

Na sjednici je konstatovana ostavka koju je Srđan Mašović podnio na mjesto predsjednika opštine. Mašović je u obrazloženju ostavke istakao da se na ovakav čin odlučio iz zdravstvenih razloga, napominjući da je njegova mandat trajao do marta mjeseca iduće godine.

Tokom sjednice izabrani su i skupštinski odbori i savjeti. Jučerašnje zasijedanje završeno je na način što je predsjednik Skupštine Mladen Đukić saopštio da se rad sjednice prekida i da će naknadno saopštiti kad će se nastaviti.

Izvor: Dan

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.