Категорије
СНП

Saopštenje za javnost Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

PREKINUTI SA PRAKSOM ZAPOŠLJAVANJA DPS KADRA I OTPUŠTANJA OPOZICIONIH GLASAČA IZ POŠTE CRNE GORE

🔳 Koliko je država bila pod kolonijalnom vlašću jedne partije i njenim aktivistima najbolje govori postizborni period u kojem se neskriveno vrši zloupotreba izborne volje građana.

Njihova spremnost da na demokratski način predaju vlast ogleda se kroz brojne aktivnosti. Jedna od njih je užurbano i nemoralno pražnjenje budžeta.

Logikom „spržene zemlje“ iza sebe ne samo da brišu tragove višedecenijskih nepočinstava, već tranziciju vlasti pokušavaju da pretvore u „nemoguću misiju“. Kako će to uticati na standard i uslove života građana u najtežem ekonomskom periodu koji nam predstoji u zadnjih 75 godina, najmanje je važno. Za svaku kolonijalnu vlast mnogo je važnije da sa okupiranih teritorija izađe sa što punijim „kovčezima opljačkanog blaga“. Zaboravljaju samo jedno, savremena tehnologija je informacije omogućila svima i na svakom mjestu. Nemoguće je izbrisati ko, kad, koliko i zašto daje, a ko uzima, kao što je nemoguće izbrisati tragove ko ih je, kada i gdje iznio.

Još uvijek vladajuća struktura ne odustaje od partijski dirigovanog zapošljavanja i popunjavanja nepopunjenih radnih mjesta u organima javne uprave i državnim kompanijama. Javni i interni oglasi za službenike u organima javne uprave objavljeni nakon izbora svjedoče namjeru pokušaja onemogućavanja nove vlasti da izvrši sveukupnu socijalnu, ekonomsku i moralnu reformu korupcijom ogrezlog društva.

Ministarstvo za ljudska prava, Ministarstvo kulture, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo odbrane i Uprava za inspekcijske poslove su primjeri klasične zloupotrebe prava i pravde. Raspisivanjem javnih konkursa i imenovanjem lica na mjesta generalnih direktora i pomoćnika direktora na period od pet godina bestidno krše sve principe demokratske tranzicije vlasti. Njihova zavisnost od vlasti i potreba samoodržanja je jača od činjenice da na ovaj način zloupotrebljavaju svoje biračko tijelo, dovodeći ga u egzistencijalnu neizvjesnost izazvanu vrlo brzim gubljenjem posla.

Kao odraz paničnog stanja u kojem se nalaze dosadašnji vlastodršci, brojni zaposleni suočavaju se sa političkim progonom u državnim kompanijama i kompanijama kolonijalne vlastele. Primjeri otpuštanja zaposlenih i njihovog prebacivanja na druga neadekvatna radna mjesta nisu ništa drugo do postizborni sindrom osvete političkim protivnicima. Brojni primjeri iz Pošte Crne Gore, 13. jula – Plantaže i drugih kompanija govori da se radi o osmišljenoj i dirigovanoj aktivnosti koja treba što duže da zadrži uticaj odlazeće vlasti u sredinama u kojima se vršila kontinuirana zloupotreba državnih resursa za potrebe kolonizatora.

Direktor Pošte Crne Gore Božo Vuksanović i njegov pomoćnik Zoran Magdelinić razriješili su veliki broj ljudi nakon izbora zbog sumnje da su glasali za opoziciju, a neke su poslali na niža radna mjesta. Pored toga, izraženo je zapošljavanje DPS kadra, od šalterskih radnika do poštara.

Strpljivost i vjera stečena tokom trideset godina okupatorske vlasti je narodnu volju učinila nesalomivom. Znaju građani da vrlo brzo tome dolazi kraj, pa im je svejedno.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares