Категорије
СНП

Konflikt interesa u Golubovcima!

Slađana Kaluđerović, predsjednica SNP Golubovci

Pi aru Opštine u okviru Glavnog grada-Golubovci Ivani Nešković sledećeg petka, na sjednici Skupštine Opštine Golubovci, biće verifikovan mandat odbornika Socijaldemokrata. Ostaje otvoreno pitanje da li će nakon dobijanja odborničkog mandata zadržati mjesto koje ima u službi za odnose sa javnošću.

Slađana Kaluđerović, predsjednica Opštinskog odbora SNP Golubovci smatra da nije uobičajena praksa, niti je u demokratskom duhu da ista osoba obavlja posao PR Opštine i da bude odbornik u ime vladajuće koalicije.

„S jedne strane, zadatak PR je da promoviše aktivnosti Opštine i da stvara pozitivnu sliku o instituciji koju predstavlja. S druge strane, odbornik bi trebalo da bude objektivan i kritički nastrojen kako prema radu lokalne samouprave, tako i prema odlukama i predlozima koji se nadju na dnevnom redu u lokalnom parlamentu, a sve u funkciji interesa svih gradjana. Upravo zato što je PR u ovom slučaju i dio vladajuće lokalne većine, otvara se veliki prostor za sumnju da u obavljanju jedne od ove dvije funkcije neće moći da odgovori zadatku na valjani način, odnosno da razdvoji partijski angažman, od onoga što treba da predstavlja rad u korist svih građana“.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.