Категорије
Друштво

Удружење новинара Црне Горе: Предложићемо будућем премијеру Кривокапићу да буде покровитељ прославе поводом 150 година новинарства у ЦГ

Протествују због намјере Друштва црногорских новинара да у сарадњи са одлазећим властима договорају било какве прославе

Удружење новинара Црне Горе оштро протествује због намјере Друштва црногорских новинара да у сарадњи са одлазећим властима договорају било какве прославе, а посебно обиљежавање 150 година новинарства у Црној Гори.

Ради се о Друштву које је протеклих година, од оснивања 2009., било сервис ДПС-а, као и разних осталих комунистичких организација, попут СУБНОР-а и сличних. И одакле сада њима право да организују прославу и зову остале новинаре и цјелокупно друштво да обиљежавају несумњиво вриједан новинарски датум. При тиме заобилазе остала новинарска уудружења, а посебно УНЦГ, које је старо више од пола вијека, али за поменуто Друштво као да не постоји„, казао је предсједник Тихомир Бурзановић.

Посебно је бизарна улога, каже он, Жељка Рутовића, директора Директоријата за медије.

„Ради се о човјеку који протеклих деценија није ни знао да постоји Удружење новинара ЦГ, као професионални савез новинара, али је зато шаком и капом помагао разне НВО и новинарска удружења чији су чланови писали оде њиховом вољеном ДПС-у и њиховом вођи, Милу Ђукановићу. Захваљујући баш таквом њиховом раду и рђавим намјерама УНЦГ данас се налази гдје се налази и његово постојање је задњих година било чак и по знаком питања“, појаснио је Бурзановић.

УНЦГ поручује представницима поменутог Друштва, као и Жељку Рутовићу, да ће се обиљежавање вијека и по новинарства у Црној Гори обиљежити како ваља и у договору са новим властима.

„Предложићемо и да покровитељ те приредбе наредне године буде проф. др Здравко Кривокапић, будући премијер и надамо се да ће он то прихватити. Одлазећим властима поручујемо да се помире да више нијесу на позицијама на којима ће одлучивати о било којим датумима и да треба и да се понашају у складу са новим околностима. Нашим колегама из поменутог Друштва поручујемо да се не подухвтрају ћоравог посла и и да има доста оних који имају много више права од њих да организују обиљежавање вијека и по црногорског новинарства. А међу њима је УНЦГ, па се надамо да ће и они то схватити и да ће нам се придружити да тај датум обиљежимо како треба. Овако како су наумили не слути на добро и ваљало би да одустану од своје намјере. Наравно, никоме нећемо бранити да и новинарски јубилеј обиљежава и доживљава на свој начин, али УНЦГ, као најстаријем удружењу новинара, припада да буде покретач и његов организатор“, закључио је.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.