Категорије
СНП

NKT straši građane ciframa a rešenje za smanjenje broja novozaraženih nema

👉 Već nedjeljama u Crnoj Gori se cifra sa brojem novozaraženih na dnevnom nivou ne spušta ispod 200. Situacija po jednima stabilna, po drugima alarmantna. Kakva je u stvari, najbolje znaju oni koji se bore s koronom ili oni koji su je preležali. Ali i oni kojima je korona odnijela najmilije.

Do skoro nije sve bilo tako crno, tačnije od 30.avgusta se sve nekako počelo mijenjati. Kako se promijenila vlast, tako se počela mijenjati i situacija sa koronom, što je i više nego interesantno. Državno-partijski organ formiran da se „bori“ sa koronom, tijelo zvano NKT, nije više toliko aktivno kao ranije. Njihovi partijski oci im izgleda nijesu rekli da su tu dok god ih ne zamijeni neko drugi i da su dužni da obavljaju svoj posao valjano dok god su tu gdje jesu pa zvali se NKT ili kako god. Uostalom, veliki dio članova NKT su ljekari, dakle nema im veće obaveze od ispunjavanja Hipokratove zakletve.

Neki članovi su još na početku promjena podnijeli ostavke iz ovih ili onih razloga, tek nijesu željeli više da budu dio ovog karavana. Oni koji su ostali, slabo rade svoj posao. To kažu građani. Ljekari po domovima zdravlja su na izmaku snaga. Doktori čije ambulante u KBC ne rade zbog pandemije, nijesu angažovani po terenu nego rade po privatnim klinikama. To, gospodo, nije u redu. Za nevjerovati je da se tako možete odnositi prema građanima zbog kojih ste tu gdje jeste. U zdravstvu nema i ne smije biti politike. Svačiji život je bitan.

Ukoliko niste sposobni da se nosite sa koronom, saopštite to javnosti pa da se nađe neko ko umije. Italija je uspjela da se izbori sa opakim virusom i pored Bergama i ostalih koronastratišta, a mi smo evo lideri u regionu po broju novozaraženih i broju umrlih. Šta vrijedi donošenje mjera ukoliko se one ne poštuju. Prije izbora, u vrijeme korone, po instrukcijama NKT, policija je hapsila za nenošenje maski, za okupljanje građana , za svadbe i sahrane da ne pričamo. Poslije izbora, dakle danas, u Ulcinju se, na primjer, održi svadba sa 300 zvanica, nakon toga 50 zaraženih u jednom danu. Na drugoj strani, zatvoreni kafići po Podgorici od 22 sata, ali omladina posle toga odlazi u druge gradove, do Danilovgrada ili Tuzi gdje se održavaju privatne žurke posle kojih se povećava broj novozaraženih.

Negdje ste zakazali, gospodo iz NKT. Gdje su inspekcije, gdje je policija (a direktor Uprave policije vam je član), gdje su sada kazne. Građani se ponašaju onako kako im se dozvoli. Saopštavanjem cifara samo strašite narod, dajte konkretnu pomoć, konkretna rešenja. Ponavljamo, ukoliko niste sposobni da se sa ovim nosite, saopštite dok još uvijek nije kasno.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.