Категорије
СНП

Vlada i Glavni grad da pomognu autobuskim prevoznicima

Saopštenje za javnost Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

Od izbijanja pandemije korona virusa autobuski prevoznici u Glavnom gradu se bore da prežive, odnosno da osiguraju održivo finansijsko poslovanje.

Iako su od nadležnih iz Glavnog grada dobili uvjeravanja da će im pomoći da izađu iz krize, izražavamo sumnju da će se to desiti i da će trenutna gradska uprava zaista učiniti nešto u pravcu olakšavanja položaja autobuskih prevoznika.

A kolike su teškoće najbolje govori podatak da su pojedine firme tokom prošlog mjeseca imale gubitak od skoro 20.000 eura, te da već duže vrijeme nisu u mogućnosti da servisiraju usluge prevoza putnika, isplate zarada radnicima i regulisanja obaveza prema dobavljačima.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da bi Vlada trebalo da nastavi sa pružanjem pomoći prevoznicima, makar u narednih nekoliko mjeseci dok traje izuzetno teška epidemiološka situacija. U tom smislu, od pomoći bi bilo i omogućavanje povraćaja akcize na gorivo, što bi autobuskim prevoznicima umnogome olakšalo trenutno stanje.

Opstanak gradskog prevoza mora biti prepoznat kao javni interes, zbog čega tražimo od odgovornih u Glavnom gradu da se i oni što prije uključe u rješavanje ovog problema.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.