Категорије
Друштво

Šćekić: Za vrijedne domaćine Berana naša vrata su uvijek otvorena

„Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u razvoj. Mi smo tu da pomognemo, kako bi vratili značaj selu, a poljoprivredi onaj nivo koji je potreban državi i građanima“, rekao je Šćekić

Vrata Opštine Berane uvijek su otvorena za vrijedne domaćine i poštene ljude koji hoće da žive od svog rada, saopštio je njen predsjednik Dragoslav Šćekić.

„Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u razvoj. Mi smo tu da pomognemo, kako bi vratili značaj selu, a poljoprivredi onaj nivo koji je potreban državi i građanima“, rekao je Šćekić.

On je saopštio da će lokalna vlast nastaviti da ulaže u poljoprivredu kako bi poljoprivrednim proizvođačima omogućila što uspješnije bavljenje tom značajnom privrednom granom.

Iz Opštine Berane je saopšteno da su u cilju unapređenja domaće proizvodnje mlijeka i mesa, stabilizacije prihoda u malim domaćinstvima, te pružanja dodatne podrške ostanku na selu, posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu nastavili sa podrškom razvoju poljoprivrede.

U skladu sa tim realizovana je i nabavka priplodnih steonih junica.

„Deset poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine ostvarilo je pravo na po jedno grlo. Raspodjela je izvršena na novoj stočnoj pijaci u Beranama“, navodi se u saopštenju.

Prema riječima resornog sekretara, Boža Premovića, ova mjera je realizovana i prošle godine, a tako će biti i ubuduće, jer se, kako je naveo, povećava stočni fond i poboljšava genetski potencijal u govedarstvu.

Premović je naveo da je u toku postupak nabavke priplodnih jagnjica, koje će biti dodijeljene zaineteresovanim poljoprivrednicima do kraja godine, ukoliko se ispoštuje tenderska procedura.

Beranski stočari su naveli da duguju veliku zahvalnost Opštini na različitim vidovima pomoći do sada, jer im to daje motivaciju da rade na proširenju proizvodnje.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.