Категорије
СНП

Nije patriotizam „Da je vječna…“NEGO „Platio sam porez“!

Slađana Kaluđerović, predsjednica OO SNP Golubovci

👉 O tužnoj slici socijalnog stanja u Crnoj Gori najbolje govori podatak da u svega sedam, od 24 opštine, zaposleni su brojniji od nezaposlenih, korisnika socijalne pomoći i penzionera.

Posebno je ugrožen sjever Crne Gore, pa tako u Šavniku, koji nema ni dvije hiljade stanovnika, ima više korisnika socijalne pomoći nego u Herceg Novom, gdje živi 30 hiljada stanovnika.

Ova ponižavajuća ekonomsko-socijalna karta najbolje je ogledalo uspješnosti politike trodecenijske vladavine DPS-a i njenih satelita, koji su od Crne Gore napravili zemlju u kojoj je nezaposlenost najveći problem društva.

Prema poslednjim podacima, stopa nezaposlenosti iznosi 18,70 procenata, a svi znamo da je najmanje dvostruko ili trostruko veća. Nevjerovatno je da oni koji su prisvojili sve resurse države, milione stavili u džepove i na svoje bankovne račune, a istovremeno hiljade građana ostavili bez posla i poslali ih na ulice, i dalje traže alibi za svoje političko djelovanje u floskulama koje samo proizvode podjele u našem društvu.

Patriotizam se ne ogleda u tome ko će glasnije da skandira „da je vječna Crna Gora“ i „nikad više 1918.”, već ko će da predloži bolju biznis ideju i plati više poreza.

Crna Gora mora biti pravna, solidarna i pravedna država, koja će brinuti o svim svojim građanima, a ne samo o interesima uskog kruga ljudi. Samo tako možemo izgraditi bolju budućnost za sve u Crnoj Gori, odnosno izaći iz čeljusti prošlosti.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.