Категорије
СНП

Veljović da prestane sa zapošljavanjem sebi odanih kadrova

Kao što je SNP CG već ukazivala, još uvijek aktuelna vlast DPS-a uveliko sprovodi zapošljavanje sebi odanih kadrova. U prilog tome govori informacija do koje je došao portal IN4S da je samo u periodu od petnaest dana, u Upravi policije za period od 1.10. do 15.10.2020. godine, službenicima policije podijeljeno čak 135 rješenja o zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme.

Riječ je o službenicima UP koji su do sada bili u radnom odnosu na određeno vrijeme ili pod raznim ugovorima o povremenim ili privremenim poslovima. Pitanje je da li se i koliko poštuju zakonske norme prilikom transformisanja ovih ugovora u ugovore za stalno.

Pretpostavljamo da je ovo nastavak Veljovićevih aktivnosti koje su počele nedavnim sastankom sa rukovodiocima UP u jednom podgoričkom restoranu, kada im je jasno saopšteno da se od njih i dalje očekuje lojalnost odlazećoj garnituri.

Podsjećanja radi, Crna Gora ima više od 5. 000 policajaca, pa će novi prijemi u službu predstavljati dodatno opterećenje za ionako ispražnjen budžet Crne Gore.

SNP CG poziva Veselina Veljovića da prestane sa praksom uhljebljavanja sebi odanih kadrova, da funkciju koju obavlja preda časno i bez pravljenja nepotrebnih problema novoj većini.

Trenutak u kojem se nalazimo zahtijeva punu odgovornost i ozbiljnost svih aktera prema našim građanima. Očekujemo od Veselina Veljovića, ali i svih drugih visokih funkcionera bivše vlasti da, u skladu sa onim što je obećao njihov lider Đukanović, ne prave opstrukcije onima koji su pošteno osvojili vlast i da dostojanstveno odstupe sa položaja koje pokrivaju.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.