Категорије
СНП

Izjava za javnost – Luka Janković, član Asocijacije mladih SNP CG

SNP NEĆE DOZVOLITI KRŠENJE RADNIČKIH PRAVA

👉 Ogroman strah izazvan medijskim spinovima i zluradim špekulacijama, o tome da li će biti dovoljno novca za isplate plata i penzija, treba zaustaviti i građanima pružiti realnu sliku stanja stvari.

Svjedoci smo već 30 godina masovne korupcije koja je crnogorsko društvo uzdrmala, unazadila i uništila, svjedoci smo postojanja privilegovanih pojedinaca, kumovskih i porodičnih poslovnih veza, bahanalija i rasipanja novca poreskih obveznika na luksuzna putovanja i provode. Nekako se stvorila slika da crnogorski radnik privrijedi tek onoliko koliko mu je potrebno da prehrani sebe i svoju porodicu.

SNP će kao centar svog djelovanja u narednom periodu staviti crnogorskog radnika, privrednika i seljaka. Za cilj imamo da ljude koji pošteno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove dovedemo u poziciju da ih nikada više privatnik ne ucjenjuje otkazima. Nikada više crnogorski radnik neće biti doveden u situaciju da ćuti o flagrantnom kršenju svojih prava. Ono što kao dio buduće vlasti možemo garantovati jeste odbrana prava radnika. Nijedan privatnik ma koliko jak bio i ma koliko mu jake ortačke veze bile sa prethodnom vlašću, neće biti jači od radnika.

SNP neće dozvoliti da radnici ikada više budu primorani da rade 48 i više sati, a da budu osigurani na minimalnu platu. Pružićemo zaštitu svima čija se prava budu kršila u domenu rada i obezbijedićemo poresku stabilnost kroz naplate punih poreza i doprinosa kao i naplatu poreskog duga sa crne liste dužnika.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.