Категорије
Актуелно

Вукшића у сриједу бирају за предсједника СО Котор, Јокића у петак за предсједника Општине

По тим документима Демократе, ЗБК и УРА ће формирати нову локалну управу Котора јер те три групације располажу са натполовичном већином од укупно 17 одборника у локалном парламенту кога чине 33 одборника

Челници изборних листа Демократа, коалиције „За будућност Котора“ (ЗБК) и Грађанског покрета УРА из Котора, потписали су данас Принципе заједничког дјеловања и Коалициони споразум о заједничком вршењу локалне власти у том граду.

По тим документима Демократе, ЗБК и УРА ће формирати нову локалну управу Котора јер те три групације располажу са натполовичном већином од укупно 17 одборника у локалном парламенту кога чине 33 одборника.

Демократе су на локалним изборима одржаним 30. августа освојиле девет, коалиција ЗБС седам, а УРА један мандат.

Поред њих у новом парламенту Котора који је 20. октобра одржао конститутивну сједницу и верификовао мандате новоизавраних одборника је и 12 представника ДПС-а, те по један одборник СДП, СД и Социјалиста Црне Горе.

Преговори трију листи које ће формирати локалну власт у Котору у протекла скоро два мјесеца су повремено западали у кризу, али је на крају ипак нађен компромис који је задовољио интересе свих.

Стога ће већ сјутра на наставку конститутивне сједнице СО, носилац изборне листе коалиције ЗБС, адвокат Дејан Вукшић гласовима новоформиране већине, бити изабран за предсједника Скупштине Општине Котор, а већ у петак на првој редовној сједници нове СО, за новог – старог градоначелника Котора биће изабран носилац изборне листе Демократа, Владимир Јокић.

Он се на то мјесто враћа након годину и четири мјесеца јер су га 8. јула прошле године на сједници са мјеста предсједника Општине смијенили одборници ДПС, СД, ХГИ и ЛП којима се у томе придружила и одборница СДП, Бруна Лончаревић.

СДП је претходно већ у априлу срушио дотадашњу локалну которску власт Демократа, ДФ, СДП и УРА и а њихова одборница Лончаревић је по први пут са дотадашњом опозицијом окупљеном око ДПС-а, гласала за Јокићеву смјену.

Њихову тадашњу, прву одлуку о смјени Јокића из априла, Управни суд је као незакониту поништио у веома кратком року.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.