Категорије
СНП

Uskoro će vlada razvlastiti DPS u Pljevljima

Za danas, 5. novembra, bila je zakazana 19. sjednica Skupštine opštine Pljevlja na kojoj je trebalo da se raspravlja o izuzetno značajnim temama kao što su Strateški plan razvoja Opštine, Završni račun i izvještaji o radu svih preduzeća i ustanova čiji je Opština osnivač.

Nažalost, sjednica opštinskog parlamenta nije održana, a stvarni razlog za odgađanje nije epidemiološka situacija kako se pokušalo predstaviti, već nemogućnost DPS-a da obezbijedi parlamentarnu većinu.

Smiješno je da se ne održi sjednica Skupštine zbog nepostojanja kvoruma – kako to reče predsjednik SO, u treneutku kada je u sali od 35 bio 31 odbornik. Mogao je gospodin Sokić sačekati bar da odbornici DPS-a napuste salu i da nakon toga ponovo utvrdi broj prisutnih odbornika. Današnje dešavanje, u stvari, najbolje govori o tome da DPS smatra da postoji kvorum samo kada oni imaju većinu.

DPS, dakle, definitivno nema legitimitet da više vrši vlast u Pljevljima i što prije to prizna to bolje za građane ove opštine.

Ovakvo stanje će, na sreću, moći da traje još samo nešto više od mjesec dana kada će se, ukoliko se ne održi sjednica Skupštine, steći uslovi da nova Vlada uvede prinudnu upravu, da razvlasti DPS i da se raspišu vanredni opštinski izbori.Saopštenje za javnost OO SNP Pljevlja

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.