Категорије
Друштво

Novi sadržaji za turiste u plužinskom parku prirode „Piva“

PLUŽINE – U okviru prekograničnog projekta „Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)”, u opštinama Plužine i Foča unapređuje se turistička infrastruktura. Nedavno je na teriritoriji Parka prirode „Piva” i NP „Sutjeska” na području Foče završeno postavljanje platformi za posmatranje ptica i divljih životinja s ciljem da se privuku turisti specijalnih interesovanja.

-U Parku prirode „Piva” instalirane su dvije platforme za posmatranje divljih životinja i jedna za posmatranje ptica na veoma atraktivnim lokacijama, i to u Jerinićima (Jasikovac), Baucalima i Barnom dolu (Bešići). I u NP „Sutjeska” takođe su instalirane dvije platforme za posmatranje ptica i jedna za posmatranje divljih životinja na lokalitetima Donje Bare, Dragoš selo i Prijevor. Osjetite netaknutu prirodu i posmatrajte divokozu, mrkog medvjeda, srnu, surog orla, tetrijeba, jastreba, mišara, prepelicu i ostale divlje životinje i ptice u njihovom prirodnom okruženju na prostoru Parka prirode „Piva” i Nacionalnog parka „Sutjeska”, naglašavaju organizatori.

Opštine Plužine i Foča realizaciju projekta „ T.A.R.A” započele su decembra prošle godine, a planirane aktivnosti treba da se završe do kraja novembra 2021. godine.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.