Категорије
СНП

Raskrsnica rizična za stanovnike, mora se rekonstruisati

Slađana Kaluđerović, odbornica SNP u Golubovcima u izjavi za Dan

Iako je u pitanju jedna od najrizičnijih raskrsnica na putnom pravcu Podgorica-Golubovci, nadležni i dalje ne preduzimaju ništa kako bi se smanjila opasnost za sve učesnike saobraćaja koji žele da se uključe na bulevar.

Ne samo što je saobraćaj na toj raskrsnici izuzetno frekventan, već se, nažalost, praktikuje i brza vožnja, zbog koje se često ne može odreagovati pravovremeno u slučaju priključenja vozila iz bočnih ulica.

Povećanju opasnosti doprinosi i nepreglednost raskrsnice, s obzirom na to da su sporedne ulice niže od glavnog dijela puta koji u tom dijelu predstavlja krivinu, tako da uključenje na glavnu saobraćajnicu predstavlja svojevrsni „ruski rulet“.

Tako vozilo iz Ljajkovića koje želi da ide u pravcu Podgorice najprije mora preći dvije kolovozne trake, a zatim slijedi drugi i teži dio – priključenje sledećoj traci, a do tad i bez obzira na predostrožnost, može iznenaditi neko vozilo koje se kreće brzinom većom od dozvoljene, što dovodi do toga da se čeka i rizikuje između ‘’dvije vatre’’. Slična je situacija i sa priključenjem vozila koja idu iz pravca Cijevne ka Golubovcima.

Osim za vozila, raskrsnica je problematična i za pješake, koji gotovo svakodnevno rizikuju život, prelazeći bulevarom kojim automobili jure i vrlo rijetko staju da propuste pješake, često jer ih kasno uoče, a tad je rizično zaustaviti se s obzirom na veliku brzinu kojom se kreću. Najugroženija su djeca, jer raskrsnicu svakodnevno prelaze na putu do škole.

Zato ponovo tražimo od nadležnih iz ove oblasti da hitno nađu rješenje za navedenu raskrsnicu i da na taj način izbjegnemo eventualne posledice koje mogu biti manifestovane i ljudskim zrtvama. Jer, uvijek je bolje spriječiti, nego liječiti.

Nadležnima, takođe, poručujemo da na prvom mjestu stave interese građana i njihovu bezbjednost, jer ono što je najvažnije su ljudi i njihovi životi koje moramo da čuvamo.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.