Категорије
Актуелно

Pobjednička koalicija u pismu Krivokapiću: Hitno razmontirati “hobotnicu” po dubini, očistiti preduzeća od DPS mafije!

Šefovi svih poslaničkih klubova pobjedničke koalicije (Demokratski front, Demokrate, URA, PzP, SNP) tražile su u zajedničkom obraćanju od mandatara Zdravka Krivokapića da se u što hitnijem roku razmontira DPS hobotnica po dubini, saznaje Borba.

U tom cilju, tražili su da se odmah krene u plan izmjene kadrova po ministarstvima, Upravama, Agencijama i preduzećima, tako što će se napraviti podjela odgovornosti za popunu tih mjesta, po članovama koalicija, kako se ne bi gubilo vrijeme nakon izglasavanja nove Vlade.

Pored potrebe da u momentu izglasavanja Vlade postoji pripremljena kadrovska lista vladajuća koalicija mora hitno izvršiti izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima, jer je istim DPS praktično onemogućio smjenu svojih kadrova i preuzimanje njihovih mjesta od strane dosadašnjih opozicionara, koji zbog činjenice da nijesu bili dio režima nemaju po sadašnjem zakonu uslove za zaposlenje i imenovanje, iako imaju adekvatne vještine i obrazovanje.

Od mandatara, kako saznajemo, traženo je da spisak podjele odgovornosti po partijama za popunu mjesta i radovi na izmjeni zakona budu gotovi prije sjednice Skupštine na kojoj će se birati Vlada.

Pismo u koje je Borba imala uvid potpisali su Slaven Radunović, u ime DF-a, Boris Bogdanović u ime Demokrata i Demosa, Miloš Konatar u ime koalicije Crno na bijelo, Branko Radulović u ime Pokreta za promjene i Dragan Ivanović u ime SNP-a.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.