Категорије
СНП

SNP se sreo sa mandatarom: Partije koje su pobijedile na izborima dobijaju mjesta po dubini da razmontiraju mafiju!

Predstavnici Socialističke narodne partije sastali su se danas sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, kako bi se razjasnili preostala pitanja vezana za delegiranje kadrova po dubini u novoj administraciji.

Kako saznajemo, dogovoreno je da partije koje su pobijedile na izborima, održe zajednički sastanak tokom sjutrašnjeg dana i dogovore podjelu mjesta po dubini. Takođe, SNP je tražio da se hitno riješi pitanje biračkog spiska, da se mijenja Zakon o slobodi vjerosipovijesti, da se potpiše Temeljni ugovor, kao i da se donese zakon o lustraciji i porijeklu imovine. Nakon sastanka funkcioner SNP-a Vasilije Lalošević je novinarima kazao da se mora sve uraditi da Crna Gora dobije vladu 2. decembra.

“Hoćemo Crnu Goru jednakih šansi i koja rješava probleme. Nastavićemo dalju komunikaciju između sebe, a političke partije pobjednice na izborima će dobiti mjesta po dubini. Današnji sastanak je bio korektan i mi smo pravom putu da od 2.decembra kažemo javnosti da neće biti više nikada kao što je bilo. Nova vlast pkazaće odgovornost prema svima bez obzira i bez bilo kakve podjele, rekao je on.

Dodao je da je rano govoriti o konkretnim mjestima po dubini, ali da će SNP delegirati najbolje ljude.

“Neka narod ne brine, sve ide u pravom smjeru. U narednih par dana bi sve moglo da bude završeno, rekao je Lalošević i dodao:

”Iz SNP-a ne tražimo ništa osim onoga što nam pripada, to je taj procenat koji smo osvojili na izborima sa pet mandata. Mislim da će konkretne stvari biti razjašnjene na sjutrašnjem sastanku i narednih dana“.

On je kazao da je suština cijele priče na sastanku bila da se napravi jedna vrsta razjašnjenja njihovih i mandatarovih stavova oko svega što slijedi.

Lalošević je istakao da je prvi zaključak sastanka bio da se Vlada definitivno mora formirati 2. decembra i da se mora uraditi sve da se demontiraju “sve poluge režima koje su dovele Crnu Goru ovdje gdje je sada”.

Istakao je da se mora napraviti raspodjela po dubini:

“Mandataru smo predočili stavove SNP-a da svako po dubini mora dobiti ono što je u izbornom smislu, bila i volja građana Crne Gore koji su dali podršku i našim platformama i programima, a i našim ljudima”, rekao je Lalošević.

U ime SNP-a sastanku su prisustvovali Vasilije Lalošević, Dragoslav Šćekić i Dragan Ivanović, potpredsjednik partije.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares