Категорије
СНП

Saopštenje za javnost Odbora SNP Glavnog grada Podgorica

SKANDALOZNA ODLUKA GLAVNOG GRADA DA SE UMJESTO GRADSKE KNJIŽARE GRADI KAFANA ⚠️

⭕ Građani Podgorice, najblaže rečeno, začuđeni su odlukom uprave Glavnog grada da se odustane od namjere da se u sklopu Narodne biblioteke „Radosav Ljumović” izgradi gradska knjižara. Umjesto toga, kako je najavljeno na poslednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada, ovaj prostor će biti dat u zakup za gradsku kafanu!

Objašnjenje da se na ovaj načinn želi oživjeti nekadašnji duh Podgorice, iz vremena kada je postojala kafana „Radovče“, ne pije vodu. U vrijeme njenog rada nije postojao ovoliki broj ugostiteljskih objekata i njena svrha je bila jasna. Danas, kada gotovo na svakom ćošku imamo ugostiteljske objekte, mišljenja smo da je mnogo potrebnije imati gradsku knjižaru.

Očigledno je da je interes nekog biznismena bliskog gradskoj vlasti preči od dobra građana Podgorice, pa ćemo zbog toga, umjesto knjižare u kojoj bi Podgoričani uživali u djelima vrhunskih autora, dobiti još jedno mjesto za ispijanje dojč kafe.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica traži od uprave Glavnog grada da objasni građanima zašto se odustalo od gradnje knjižare. Još jedno neispunjeno obećanje DPS vlasti nije novina, a način na koji se upravlja novcem građana izaziva veliku zabrinutost.

Ovakvo igranje sa interesima građana je nedopustivo. Sigurni smo da će Podgoričani to prepoznati i na prvim narednim lokalnim izborima kazniti aktuelnu gradsku upravu.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.